.
  Snart dags igen
.
.Thomas Malmgren

Thomas, jag har skrivit att ”snälla tjejer vinner nog inga matcher”, tror du att det stämmer?
– Det tror jag, att hitta balansen genom att spela grisigt utan att för den delen vara fula är en vinstingrediens i handboll.

Tio matcher kvar att spela. Hur mentalt förberedda är spelarna?
– Det tror jag absolut att de är. Vi vet vad vi kan, men är samtidigt väl medvetna om att många lag också kan oss, nu när vi mött alla. Mycket kommer handla om dagsform.

När i matcherna tycker du att vi i publiken ska skrika som mest för att stötta spelarna? Spelar det egentligen någon roll om vi är tysta eller klappar och tjoar för fulla halsar?
– Ingen speciell tidpunkt, bara så mycket som möjligt. Att många hejar är bara bra, i alla lägen!

Match på söndag mot NKIK igen och nu hemma i Idrottshuset. I höstens hemmamatcher blev det två vinster, en oavgjord och två förluster. Bättre då borta, endast en förlust. Är IFK generellt starkare på bortaplan?
– Nej, det tycker jag inte! Vi ska vara starka hemma, men har tyvärr gjort två dåliga prestationer på hemmaplan den här säsongen. Ändring på det nu, även om första så klart blir tuff mot seriens klart bästa lag.

Två veckor utan gemensam träning, vad betyder det?
– Det betyder viktig mental vila då alla kan göra sådant vi inte hinner annars, men så klart en nedgång fys och handbollsmässigt. Därför rivstartar vi nu i veckan med träningsmatch direkt.

Jag har försökt sammanställa en skytteliga för D2ÖS, men det går inte. Det är ett par matcher som det saknas protokoll ifrån och sedan finns det även ett par matcher, där det har gjorts mål men där det saknas notering om vem som sköt. Har du några synpunkter?
– Egentligen inte, men synd att vissa klubbar inte sköter det som ska göras. Hoppas förbundet kan ställa lite hårdare krav.

Är det några spelare som inte kommer att kunna vara med och spela på söndag?
– Nej, ingen i nuläget.

Hur mycket påverkas du av ett matchresultat?
– Inte lika mycket numera som tidigare. Jag har också enklare i dag att se på det handbollsmässiga på längre sikt. Vi vet vad vi vill med klubben inom några år och jag fokuserar mer på det än på enskilda matcher, efteråt iaf. Kanske inte fem min efter match.😀

Just nu tänker jag i mitt uppdrag lika mycket på hur vi ska se ut lagmässigt nästa säsong, som den vi är inne i nu. Jag vill vara ute i god tid med de förberedelser vi behöver få till, för att vara ännu bättre då.

Är det möjligt att vinna mot NKIK på söndag?
– Självklart, men det krävs 60 minuters slit och en riktig topprestation.