Vacker start på 2018


.
MATCHANALYS
.
.Thomas Malmgren

IFK Örebro – NKIK 24 – 19 (11-13)

Julia Andersson 7, Hanna Barrögård 7, Boden 3, Frida Hedlöf 3, Johanna Karlsson 2, Julia Avonds 1, Schalin 1

Vilken match det blev under söndagen i Idrottshuset! Två bra lag drabbade samman, varav ett hade en nio matcher lång segersvit och serieledning när serien nu vände. En svit ett starkt IFK såg till att få slut på.

Matchen inleds med ett lite slarvigt och avvaktande spel från vår sida. Vi står bra bakåt men släpper ändå in ett gäng mål, bl a på grund av ett statiskt och sidledsliknande anfall. Trots flera fina räddningar av Angelica går NKIK upp till en sjumålsledning och Petter får redan i minut 15 kasta in kortet för andra gången.

Då händer något, försvaret stänger till totalt och vi äter oss i kapp. I halvtid känns det, trots två måls underläge, nästan som vi leder och i paus bestämmer vi oss för att vända. Och som vi gör det. Andra halvlek är ren uppvisning i försvar/målvaktsspel och vi får för första gången den här säsongen verkligen träff framåt som resultat av det. Vi får de enkla kontringarna och har en otrolig fart i anfallsspelet, vilket betyder flertalet vackra handbollsmål. Inte att förglömma NKIK:s duktiga målvakt, som hela matchen levererar räddningar. Idag visar vi oss från vår bästa sida och visar också vad den bredd vi har i truppen betyder. Motståndarna som sliter hårt på några få nyckelspelare, har inte en chans att svara upp när vi är tuffa bakåt och sätter fart framåt.

Nu gäller det att konservera formen och fortsätta jaga lagen framför. Att ta ut en matchens lirare idag är för svårt, det här var en ren och skär laginsats. Men tjejernas egna pris gick till Biffen. Det är det svårt att säga emot. Tack till er som tittade, stödet är ovärderligt!

Kul att vara IFK:are idag 😀

24-19 och en riktigt go REVANSCH! 🔥 #ifkörebrohandboll #ifkorebrohandboll

A post shared by IFK Örebro Handboll (@ifkorebrohandboll) on