Ännu en seger

.
MATCHANALYS
.
Thomas Malmgren

IFK Örebro – Årsta AIK HF 37 – 10 (17-5)

Extra skönt den här gången att slippa ett sista sekunden drama, i alla fall för oss modell äldre i laget.

Så fort vi fått klart för oss vad Årsta kom till match med för lag, blev planen att springa ännu mer tydlig. Vi bestämde oss för att som vi gjort den senaste tiden, stänga bakåt och sedan trycka så mycket det bara går.

Det gjorde vi, och efter några fina försvars- liksom målvaktsräddningar av Tessan i början av matchen, går vi snabbt iväg till en 8 – 1 ledning. En ledning som sedan bara växer i takt med att vi hela tiden kan byta in nya fräscha spelare som orkar springa. I halvtid har vi 17 – 5.

Snacket i paus handlar mest om att fortsätta göra det vi ska och att vara noggranna i våra kontringar. Även om det är ett svårt uppdrag, behöver vi i alla fall göra vad vi kan för att jaga i kapp NKIK:s målövertag i kampen om kvalplatsen, som just nu ligger närmast.

Vi fortsätter mala på i 30 minuter till och står till slut som segrare med 37 – 10, svårt att önska mycket mer en sån här dag.

Imponerande att vi orkar hålla uppe jobbet bakåt matchen igenom och att vi sedan lyckas göra så många mål som resultat av det. Karlsson, Andersson och flera andra hittar fina passningar, och farten i andrafasspelet och vår egen målmaskin Hanna m fl, är kliniska i avsluten.

Extra kul att dagens debutant Filippa, startar sin första match med att hänga tre kassar och visa att IFK där gjort en väldigt fin framtidsinvestering. Kul också att se att Perssons skytteform håller i sig.

Stort tack också till den fina publiken som hördes i 60 minuter!

Nu lägger vi den här matchen till handlingarna och fokuserar på säsongens hittills tuffaste uppgift, serieledaren på bortaplan.

Nu kör vi!