Trist torsk i Högdalen

.
MATCHANALYS
.
Thomas Malmgren

Silwing/Troja – IFK Örebro 21 – 20 (9-11)

Känslan innan match var verkligen att det var något viktigt som väntade. Lite spänt var det, men ändå tyckte vi ledare att det trots allt fanns ett skönt lugn i gruppen.

Vi bestämde oss för att gå ut och spela hårt och med energi, vilket vi är oerhört bra på när det stämmer. Precis så startade vi också, Frida ger direkt i första försvaret Silwing en signal om att det kommer bli tufft att möta IFK Örebro. Bakåt fortsätter vi storspela och Angelica tar väldigt mycket i målet. Men framåt hackar det lite. Vi blir straffade för ett stundtals slarvigt försvarsspel men lyckas ändå gå till halvtid med två bollar upp.

Andra halvlek börjar tyvärr lite liknande, vi ger Silwings duktiga målvakt lite för enkla räddningar och går inte riktigt för det framåt, vilket ger Silwing grepp om matchen. Ett grepp vi inte lyckas ta oss ur. Vad som ändå gör oss ledare oerhört stolta är att vi aldrig ger upp och så när via ett fantastiskt försvar/målvaktsspel nästan kommer ikapp igen. Det här är något som det finns goda förutsättningar för att bygga vidare på, med några fler nycklar i anfalls- och omställningsspelet.

Vi gratulerar (ja, det kan vi göra) Silwing till spel i div 1 nästa säsong! Laget har den här säsongen bl a spelat sex riktigt tajta matcher, och i dem har man fått med sig fyra uddamålsvinster, två mot oss och två kryss. Väldigt starkt och samtidigt har man de marginaler som behövs. Helt enkelt seriens jämnaste lag.

För oss är ingenting kört, vi siktar på att ta oss förbi NKIK och nå kvalet. Där kan allt hända. Nu är det bara att tuta och köra, Eskil hemma nästa.

Heja IFK!