Vad en sportsligt ansvarig gör nu

Thomas Malmgren

Tävlingssäsongen är slut sedan i söndags, vad gör en sportsligt ansvarig då?
– Det är nu min säsong börjar 😀 nu ska jag se till att ha ett slagkraftigt lag och en bra ledarstab 2018/19. Arbetet börjar med att jag har samtal med spelare och ledare, något jag varit igång med en vecka lite drygt. Mitt arbete handlar också om att skapa bra förutsättningar för laget, planera träningsmatcher, läger, testträningar, sätta cupen med mer.

Hur upplever du säsongen som varit?
– Vi håller just nu på och utvärderar men som helhet väldigt lyckad. Tjejerna har gjort det fantastiskt bra som slutar trea i en tuff serie. Visst hade vi höga mål men vi kan heller inte påverka att andra lag också blir väldigt mycket bättre. Höga målsättningar är något vi vill ha i IFK Örebro Tyvärr har vi lite djupa dalar vi behöver få bort för att knipa första eller andraplatsen. Ett skönhetsfel jag är övertygad om att vi snart rättar till.

Vad tror du om nästa säsongs trupp?
– För tidigt att säga, men förhoppningen är som prio nr ett att få behålla de spelare vi redan nu har. Efter jul har vi varit otroligt bra och det vill jag bygga på. Sen blir det säkert en del nytt också.