Intervju med Julia Andersson

Hej! Var är du, vad gör du?
– Hej! Jag befinner mig för tillfället på Rhodos. Mina dagar består av sol, mat och träning. En väldigt behaglig tillvaro som man gärna skulle ha mer av.

Vi var många som blev glada, när du ”kom tillbaka till Örebro”. Hur känner du själv?
– Roligt att höra! Jag hann bo i Stockholm nästan ett halvår men insåg ganska snabbt att det inte kändes helt rätt. Dels så längtade jag tillbaka till laget och vännerna men också till min pojkvän som bodde kvar i Örebro. Jag kan dock behålla min nuvarande tjänst och istället utgå från Örebro, något som såklart var avgörande för att jag skulle kunna flytta tillbaka.

Ni är ganska många i truppen som väl får betecknas som niometersspelare. Hur tänker du för din egen del om det?
– Det är superkul! Ju fler man är desto större konkurrens blir det ju, vilket leder till att man måste prestera för att få speltid. Jag älskar att utvecklas och pressa mig själv till att hela tiden bli bättre, vilket gör att läget i laget just nu passar mig väldigt bra. Det är lätt att man hamnar i en bekväm tillvaro om man inte är så många och är garanterad en startplats, vilket leder till att man slutar utvecklas handbollsmässigt.

Hur skulle du vilja beskriva skillnaderna mellan att jobba och spela/träna handboll, visavi att studera och spela /träna?
– Den största skillnaden för mig har varit orken och möjligheten att komma till träningen med 100% energi. Jag älskar mitt jobb men det blir ibland långa dagar med mycket att göra, så jag upplever att det ibland är lite svårt att ”ladda om”. När man studerade kunde man mer lägga upp dagen utefter träningarna. Men det är någonting man får lära sig helt enkelt 🙂

Har du några punkter på din ”bucket list” som du kan tänka dig att avslöja här?
– Oj, nej jag har nog aldrig haft någon riktig ”bucket list” faktiskt. Det är väl lite olika städer man skulle vilja besöka i så fall. Bland annat New York, Sydney och Paris är städer som lockar lite extra att besöka.

Du jobbar ju mycket med personal och personalfrågor. Om du snabbt måste anställa en ny person, och du bara har två att välja mellan. Två som i princip har likartad bakgrund. Kan du då tänka dig att singla slant om vem som du ska anställa, eller skulle du gå på magkänsla?
– När man jobbar med människor blir man bra på att lära känna sin magkänsla och även utveckla den. Jag går mycket på magkänsla i det mesta jag gör, vilket jag tycker funkat bra för mig hittills. Jag skulle alltså absolut inte singla slant när det kommer till något så viktigt som att anställa någon, för enligt mig är det i rekryteringsprocessen du bör vara som mest noggrann och involverad. Anställer du rätt person från början har du gjort saken mycket enklare för dig själv och din verksamhet, vilket man som arbetsgivare såklart strävar efter. Jag skulle kunna predika hur länge som helst för min syn kring hur en organisation bör se ut och vilket ledarskap som bygger ett bra team, men jag tror nog de flesta redan slutat läsa vid det här laget.

Julia, god och glad sommar på dig!
– Tack detsamma! 🙂

//K