Intervju med Rebecka Schalin

Hej! Var är du, vad gör du?
— Hallå hej! Just nu har jag precis landat hemma efter mitt sommarjobb i Frövi och ska strax iväg på lite fysträning med tjejerna. Inget doppa-tårna-i-havet här inte! Men lite nöje blir det ändå, för idag fick man bära Sverigetröjan på jobbet. Heja!

Grattis till din examen! När jag kollade vad som ingår i din högskoleingenjörsutbildning, så blev jag lite matt. Inte mycket där som jag har en susning om. Kan jag tolka din utbildning som att du också är en person som har god ordning och reda på mesta här i livet, eller?
– Tack så mycket :)! Jag har tidigare haft det ganska rörigt i mitt liv och med det kommit på att struktur och rutin är det jag mår bäst av. Så ja, jag gillar att ha mycket ordning runt omkring mig, men försöker också vara lite flexibel då jag även tycker om att ha mycket att göra.

När är du nöjd efter en handbollsmatch?
– Som nöjdast är jag efter en tät vinst och hela laget har varit med och kämpat för att vinna. Annars är jag i princip alltid nöjd efter vinst.

Hur viktigt är det för dig att tränare/ledare, ger dig återkoppling på laguttagningar och vad de tycker att du har presterat under match?
– Jag tycker att det är rätt viktigt att tränaren till viss del är involverad i individens utveckling. Med det menar jag att man ska lyfta fram de bra sakerna och sen kunna ge bra konstruktiv kritik på de delar som fungerar mindre bra. Det ska finnas ett intresse hos tränaren för att få laget framåt och ju bättre individen är, desto bättre tror jag även att laget blir. Gällande uttagningar till match tycker jag att det är viktigt att tränaren har en klar tanke och kan motivera sina val till varför en spelare får spela/inte får. Här är jag inte så mycket för att det ska vara inlindat, mer rakt och ärligt.

Är du (ni) beredda att flytta för att du ska få det ingenjörsjobb du vill ha?
– Jag har investerat mycket i min utbildning så om drömjobbet skulle komma upp så kanske, men det kommer vi att ta ställning till där och då. Just nu söker jag däremot mestadels lokala jobb.

Har du koll på fotbolls-VM? Vilken nation tror du vinner i finalen?
– Haha, lite koll kanske man har då det går varmt där hemma… Man vill ju såklart att Sverige ska vinna men det känns lite för tufft, trots dagens goa vinst. Däremot har inget av de lagen jag trodde på från början (Tyskland och Brasilien) direkt imponerat på mig i helgen. Känns som att det är mycket oväntat som kan hända i detta VM

Schalin, ha nu en så bra sommar som du kan!
– Detsamma!

//K