Intervju med Filippa Söderholm

Hej! Var är du, vad gör du?
– Hej! Just nu är jag faktiskt på roadtrip med en kompis. Vi båda har nyss tagit körkort och bestämde oss för att utforska västkusten. Väldigt spontat. Nu befinner vi oss i Varberg. Därefter får vi se vart vägen och pengarna tar oss.

Hur var det att gå från div 3 till div 2? Vilka var de största skillnaderna?
– Att spela i en högre divison var något som krävdes både för min personliga utveckling och motivation. De största skillnaderna skulle jag säga är kvalitén och intensiteten. För att få speltid krävs det mer utav en själv som spelare eftersom konkurrensen är högre. I mitt fall leder det endast till ökad motivation att bli bättre, vilket i sin tur bidrar till den personliga utvecklingen.

Grattis till din studentexamen! Hur känns det nu när gymnasietiden är slut?
– Tack så mycket! För min del känns det väldigt skönt att gymnasiet är avklarat och jag har lite idéer om vad jag vill göra i framtiden. Att läsa till arkitekt har sedan länge varit en dröm och jag har sökt till ett antal universitet nu till hösten. Men först ska jag till Fiji nu i sommar och volontärarbeta på ett Construction & Renovation Program. Jag kommer bidra med arbetskraft till de utsatta områdena i form av enklare bygg-/ renoverings- och trädgårdsarbete. Så just nu håller jag på att mentalt förbereda mig inför den långa flygresan!

Om domarna visar ut dig, och det är någon annan i laget som borde fått utvisningen, hur reagerar du då?
– Självklart känns det surt och orättvist, men ibland gäller det att visa god min trots felaktiga domslut.

Förutom handboll, har och hinner du med något annat sportintresse?
– Tyvärr, inte mer än att jag följer det som sänds på TV. Önskar dock att jag hade mer tid till det! Kanske kommer nu när gymnasiet är över? Örebro är annars en bra idrottsstad med många olika idrotter och lag på hög nivå som man kan följa!

London eller New York, vart åker du helst?
– New York, alla dagar i veckan!

Filippa, ha en riktigt bra sommar!
– Tack detsamma!

//K