Intervju med Elin Sjölund

”Ekenäs är känd för sin fina skärgård!”

Hej! Var är du, vad gör du?
– Hej! Är på sommarstugan i ett väldigt regnigt sommarväder 🌧

Efter två terminer och en handbollssäsong i Sverige och Örebro. Vad tycker du har varit de största förändringarna, jämfört med livet och handbollen i Finland?
– Största förändringarna är såklart att jag inte träffar familjen lika mycket och att jag har börjat studera igen 😃 Men detta är förändringar jag trivs med, även om jag gärna skulle träffa pojkvän och släkt mer.

Du har fått spela ganska mycket på kanterna i anfallet och en hel del som etta i försvar, var vill du helst spela?
– Ja, det har jag. Jag spelar kanske allra helst som M9, men trivs även på V6 och har även spelat mycket där tidigare. Till denna säsong har vi även snackat med Jessica om att jag skulle få pröva på M6, kul!

Om jag har fattat rätt, så är svenska språket dominerande i flertalet av de finska damhandbollslagen i FM-serien. Vad kommer det sig och är det något som håller på och förändras?
– Handboll spelas endast i söder, i svenskfinland längs med kusten. Det är helt enkelt bara en sport som finnarna inte har anammat. Det kan säkert även ha med kultur att göra eftersom vi finlandssvenskar för övrigt också upplever att vi har mer gemensamt med den svenska kulturen än med finnarna. Dock finns det ett positivt undantag bland herrarna, där Cocks är överlägsna och kommer från finska Riihimäki.

Är det några speciella yrkesområden som du siktar på, när du är klar med din utbildning vid universitetet?
– Jag skulle väldigt gärna jobba med prestationsidrott hellre än med friskvård. Men ännu känns det som att det är långt borta efter endast 1 år på universitetet ☀

Händer det att du drömmer på finska?
– Ibland, men då är det personer som också i vardagen talar finska 🙈

Hoppas du får en bra sommar, trots regnet! Här i Örebro verkar det torra och väldigt varma vädret fortsätta.
– Jo, längtar faktiskt till Sverige lite nu… ☀

//K