Intervju med Frida Hedlöf

”En bild från mina föräldrars hus och altanen där jag spenderar de soliga dagarna”

Hej! Var är du, vad gör du?
– Hejsan, just nu befinner jag mig hemma i Borlänge hos mina föräldrar och har lite semester denna vecka. Det är nämligen Peace and Love festivalen här i Borlänge, så det är bland annat det jag ska göra här.

Om du skulle beskriva dig själv, vem är Frida Hedlöf?
– Oj, detta är alltid lika svårt. Men jag skulle nog beskriva mig själv som en glad, social tjej med mycket energi. Är rätt så pratglad också, men det är nog ingen nyhet. Haha!

Efter snart ett år i Örebro med jobb och handboll, hur tänker du om det?
– Detta år som jag nu snart bott i Örebro har gått väldigt fort. Jag stortrivs med båda jobb och handbollen så det har bara varit positivt. Helt klart det bästa beslutet jag tagit i mitt liv hittills.

Du och Viktoria Löfving är ju ledare för ett lag med tjejer på åtta – nio år. Hur går det? Vad är det roligaste resp svåraste?
– Ja men precis, vi är tränare för flickor som är födda 09 – 10. Det är superroligt och väldigt givande. Det roligaste är att tjejerna är väldigt lättlärda och verkar tycka det är roligt med tanke på att knappt någon av dem har spelat handboll innan. Vi får även väldigt mycket bra och fin feedback av föräldrarna. Det som är lite svårare är att hitta en bra strategi för att lägga upp träningarna för att både få in teknik, glädje och sammanhållning. Samt kan det vara lite svårt att få dem att inte tappa fokus och att lyssna. Då det är lätt hänt att de svävar iväg i andra tankar. Men våra tjejer är fantastiska och jag längtar till augusti då vi kör igång igen med dem.

Vilket seniorhandbollslag tycker du har varit det bästa du mött (senaste säsongen eller tidigare)?
– Vi mötte många bra lag under förra säsongen. Serien var väldigt jämn. Men jag måste nog säga att NKIK tyckte jag hade ett bra tryck, bra fart och en krigarinställning man lär ha för att hålla sig i toppen. Mötet med dem var alltid extra taggat och båda lagen visste att det inte skulle bli en lätt match. Utan att de som krigade mest skulle ta hem vinsten. NKIK var även roliga att möta, då vi var tvungna att prestera på topp och vi även var tvungna att kriga för varandra på planen vilket vi minst sagt gjorde.

Om trenden för den här hemsidan fortsätter, så gissar jag att det för 2018 kommer att sluta på ca 45 000 visningar. Det är alltså ganska många som besöker oss. Vilken låt vill du spela för dem, och som förhoppningsvis gör att de kommer tillbaka?
– Härligt att så många besöker våran fina sida. Jag skulle absolut vilja ha låten Be You’r Friend med Vigiland. Då jag associerar den till många fina minnen, bland annat mitt underbara lag! Det är även en väldigt bra sommardänga.

Frida, ha en riktigt bra sommar!
– Tack och detsamma, så hoppas jag att vi ses i höst i Idrottshuset!

//K