Intervju med Maja Eriksson

Hej! Var är du, vad gör du?
– Hej! Jag är hemma i Borlänge och jobbar på ett lager och däremellan klämmer jag in tid med vänner och familj och även träning.

Känner du till det man ibland kallar för ”studentavdraget”, dvs där man i inkomstdeklarationen åtminstone kan göra schablonavdrag för ökade levnadskostnader och för boende?  *
– Absolut, när jag bodde i Göteborg var jag fortfarande skriven hemma i Borlänge, så då drog jag av det på deklarationen. Även nu är jag skriven i Borlänge så jag kan inte använda mig av det den här sommaren. Men tipstips för er som är skriven på annan ort, man får massa skatteåterbäring 😉

”Bästa löprundan som finns är i Bergeboskogen!”

För några år sedan så spelade du i beachhandbollslandslaget. Hur länge har du spelat i landslaget respektive på annan nivå? Spelar du fortfarande?
– I Borlänge har vi alltid spelat beachhandboll på somrarna, då tränade vi mest för att spela Åhus beachhandbollscup. För ungefär fyra år sedan startades det upp ett landslag i Sverige för tjejer, där man spelar med internationella regler (vilket är såååå mycket roligare). Då var det några läger och träningsdagar, sen åkte vi till Spanien på EM sommaren 2015. Efter det har jag varit ute och rest och sedan flyttade jag till Örebro, så det har inte blivit så mycket träningar, då träningarna för det mesta är i Stockholm, Göteborg och Skåne. Det kanske blir mer det här året om jag har tid över.

”Lilla parken, favoritlunchen enligt mig.”

På vilka positioner spelar du helst i handboll?
– Jag gillar att spela försvar och tycker det är kul, i anfall spelar jag helst vänsternia.

Om jag minns rätt, så läser du till högskoleingenjör vid universitetet. Vilken fördjupning har du valt/ska du välja och hur tänker du framöver när det gäller inriktning?
– Ja, jag läser högskoleingenjör med inriktning industriell ekonomi, vi har inte valt inrikting än men jag kommer att välja matematik på höstterminen år 3, så att jag ska kunna läsa master efter dessa 3 år. Har inte riktigt hunnit tänkt på vad för inrikting jag vill läsa, då vi mest har läst grundläggande kurser nu år 1.

För närmare sju år sedan, så fick du frågan ”Vad är din styrka på handbollsplan?”, ditt svar då var ”mitt försvar, viljan och att jag är vältränad så att jag orkar länge”. Hur lyder ditt svar i dag?
– Jadu, en svår fråga..  men skulle nog fortfarande säga att det är mitt försvarsspel och att jag är ganska stark.

Maja, jag hoppas att du får en fortsatt fin sommar!
– Tack så mycket och detsamma! 🙂

//K

*Förutsatt att man exempelvis är folkbokförd i Örebro och exempelvis åker hem till föräldrarna (avstånd >50 km) och bor och jobbar (med deklarerad inkomst) där under sommarlovet. För tillfälligt arbete är schablonavdraget för inkomståret 2018 då max 3565 kr (115 kr/dag, max en månad). Sedan finns det också ett schablonavdrag för tillfälligt boende, även det på max 3565 kr för 2018. Har man missat att göra avdragen kan men begära ändring i efterhand för de senaste fem åren.