Intervju med Wilhelmina Wolff

Hej! Var är du, vad gör du?
–  Hej! Jag är just nu på min familjs sommarstuga i Somero i Finland och försöker överleva värmen här! Finnar är inte vana med +30 grader…

”Träffade på finska Teemu Selänne på tennisplanen”

Om du skulle beskriva dig själv, vem är Wilhelmina Wolff?
– Jag är oftast glad och positiv. Kan i början vara väldigt blyg men då man väl lärt känna mig babblar jag på hela tiden, det var sällan tyst på träningen i mitt förra lag! 😊

”Målvaktsläger i Kroatien”

Om jag har räknat rätt så är du, enligt Svenska Handbollförbundets transferlista, den trettonde damspelaren som gått från Grankulla IFK till ett svenskt lag under de senaste sju åren. Fyra spelare har under perioden återgått till Grankulla och två till andra finska lag. Längden på hur länge de har spelat i Sverige varierar ganska mycket och det är svårt att se något klart samband mellan vart i Sverige de gått och hur länge de stannat.
.
Har du någon uppfattning om hur finska spelare upplever att det är att komma till den svenska handbollen?

– Det är en svår fråga för alla tycker ju olika, men tror de flesta har tyckt att det är roligt och bra för sin egna utveckling då handbollen är en mycket större gren i Sverige och nivån är högre än i Finland!

Finns det en motsättning för en målvakt mellan att träna in ett automatiserat rörelsemönster och att snabbt hinna reagera utifrån motståndarens beteende?
– Man måste lära sig rörelsen såpass bra i träningen att det automatiskt kommer ”rätt” reaktion till spelarens beteende, det tar ju sin tid och mycket träning, man måste vara tålamodig men då man lärt sig så brukar det komma automatiskt! Hårt arbete lönar sig!

”Mitt i Helsinki en bassäng, härligt ställe!”

Vad tycker och tänker du om motståndare som gång på gång kastar bollen i huvudet på dig? Blir du heligt förbannad, eller?
– Om en och samma spelare kastar mig många gånger i huvudet blir man ju lite sur, det är aldrig kul att få bollen i huvudet men jag försöker att inte visa det utåt! Men som målvakt måste man enligt mig också vara färdig att få en smäll i huvudet, så är det bara.

Vad har du för förväntningar inför att flytta till Örebro och spela handboll?
– Jag väntar väldigt mycket på min flytt till Örebro! Jag har ganska länge haft som en dröm att flytta till Sverige och spela handboll, och kände att nu var det rätt tidpunkt för mig att åka! Blir kul att få spela i Örebro!!

Wilhelmina, jag hoppas att du har haft och får en fortsatt fin sommar och så är du mycket välkommen till Örebro!
– Tack så mycket!

”Seglats med familjen, tradition”

//K