Intervju med Agnes Simon

Hur skulle du vilja beskriva dig själv som person och spelare?
– Jag skulle säga att jag är en öppen person som ofta är glad och energifylld, speciellt på handbollsplanen. Har spelat handboll så länge jag kan minnas. Första klubben var BK Salem sedan Tumba, Sannadal och nu IFK Örebro.

Har rest runt lite i Sydostasien och bott ett år i Australien och pga det så har det blivit lite uppehåll i spelandet.

Som handbollsspelare skulle jag säga att jag är en som alltid ger järnet, springer och krigar ända till slutet. I Sannadal spelade jag mest H9 men har spelat både M9 och V9 i mina tidigare klubbar, hoppat in några gånger på kanterna för jag gillar att springa och kontra mycket.

Hur länge har du spelat i Sannadal?
– Till och från sedan 2012. Med uppehåll under mina resor.

Finns det någon typ av handbollsspel som du föredrar?
– Jag föredrar ett väldigt enkelt spel med tempoväxlingar. Jag tycker man kommer långt på att vara snabb i uppspelet och att rulla fram varandra till lägen i ett uppställt anfall.

Hur känns det att ha flyttat från Stockholm till Örebro och vad visste du om Örebro innan du flyttade hit?
– Jag trivs jättebra i Örebro nu och är jätteglad att jag flyttade hit. Jag visste inte alls mycket om staden innan jag flyttade utan kände bara att jag behövde en ändring i vardagen, och Örebro är inte allt för långt ifrån Stockholm där jag kommer ifrån, så det passade mig bra.

Sannadal vann i Västertorpshallen senast mot IFK Örebro, och ni var ju ett väldigt kämpande lag. Vad var det som triggade er då?
– Vi hade en tung förlust mot er på bortaplan där ni vann med 10 bollar. Vi kände att vi hängde med i spelet, men slarvade för mycket i anfall där vi tappade bollar som ledde till enkla mål i ryggen. I returmötet på vår hemmaplan hade vi det med oss och spelade på våra övergångar och lyckades med det framåt vilket ledde till mindre enkla mål bakåt.

Vad har du för förväntningar på att spela i IFK Örebro Handboll?
– Jag hoppas att jag kommer utvecklas mer i min spelförståelse och teknik då jag tidigare mest har gått på styrka och kämparglöd.

Tror du att sjuksköterskeyrket kommer att påverkas mycket av den digitalisering som breder ut sig i samhället?
– Ska ärligt säga att jag har ingen aning hur det kommer att påverka i framtiden. Mycket har redan digitaliserats och man jobbar hela tiden för att fortsätta att göra det enklare för både patienter och sjuksköterskor genom digitalisering, så jag hoppas att det får en positiv effekt på sjuksköterskeyrket.

//K