Intervju med Julia Avonds

”En bild från i somras när jag och familjen var i Liznjan, Kroatien”

Hej! Var är du, vad gör du?
– Hejsan! Just nu är jag hemma i Örebro och äter lunch i det vackra vädret, sitter verkligen och njuter av det fina vädret vi har och vilken sommar vi fått! 🙂 Får ju passa på när man är ledig från jobbet!

Ett år kvar på gymnasiet, eller? Vad blir det sedan?
– Det stämmer bra det. Just nu är det lite oklart om vad som kommer hända efter gymnasiet. Jag har under en längre tid varit sugen på polisyrket och funderar på att söka polishögskolan i Stockholm eller Växjö. Förmodligen så kommer jag bli ganska skoltrött efter sista året haha, men ändå är jag sugen på att plugga vidare direkt och göra något jag tycker verkar spännande och kul. Men om det inte blir något åt det hållet direkt efter gymnasiet, så blir jag kvar hemma i Örebro och får jobba här tills pluggandet förhoppningsvis drar igång så fort som möjligt.

Vad har div 2-spel och träning inneburit för dig?
– Eftersom detta var min första säsong i div 2, så tycker jag att det var ett ganska stort steg för mig från div 3 och det lag jag spelade i innan. Den spelmässiga biten tycker jag är en ganska stor skillnad på, då det känns som man kommer upp till en mer ”erfarnare nivå”, med mer organiserat spel osv. Sen tycker jag att spelet i div 2 går snabbare och att det är nu man börjar utvecklas och tar olika kliv för att sen nå de högsta divisionerna. Träningen har också till och från varit ganska annorlunda, eller kanske inte annorlunda men mer organiserad. Det är mer folk som kommer och tränar, det är mer seriösa träningar och även mer folk som tar allt på större allvar. Det som jag tycker är roligt och rätt skönt när man spelar i en högre division, eller där man vill spela, är att alla i laget har samma målsättning med det de/vi gör. Att alla i laget vet vad alla andra vill, då blir det lättare för både en själv och laget att utvecklas, men samtidigt ha väldigt kul, vilket jag tycker vi i IFK är väldigt bra på.

London eller New York?
– Hmm… svår fråga, speciellt då jag inte besökt något av dem. Men en stad jag verkligen vill till minst en gång i livet är just New York. Hur staden är bebyggd och med dess befolkning så verkar det vara otrolig coolt, samtidigt så ser New York väldigt fint och trevligt ut att besöka. Så jag skulle säga New York.

Har du förslag på inspringslåt, som IFK kan ha?
– Två  låtar som är ganska vanliga för inspring som jag tycker är bra är en del av låten Savior med Bassjackers eller en del av låten Mammoth med Dimitri Vegas & Like Mike, Moguai. Två låtar som jag lätt blir taggad av, speciellt inför en match!


Vad kollar du helst på, dam- eller herrhandboll?
– Ännu en fråga jag tycker är väldigt svår. Inom just handbollen tycker jag damer och herrar är ganska lika i spelen och tycker det blir lika intressant och roligt att kolla på. Som exempelvis i fotboll, tycker jag det kan vara roligare att kolla mer på herrfotboll än damfotboll osv. Jag kan nog tyvärr inte svara det ena eller det andra, för herr- och damhandboll är lika kul att kolla! 🙂

Julia, ha en fortsatt trevlig sommar!
– Tack så jättemycket och detsamma, vi ses i augusti!! 🙂 Längtan efter klisterbollen börjar bli jobbig 😉

//K