Intervju med Thomas Malmgren inför säsongen 18/19

På en slutplatslista 1 – 5, hur placerar du lagen i div 2 ÖS?
– Faktiskt omöjligt att säga, är otroligt svårt att ha koll på hur motståndarnas trupper ser ut innan vi mött dem. Det har varit överraskningar varje år hittills. Men förutom att vi ska vara där uppe räknar jag även in Hammarby, definitivt också Göksten som ofta utnyttjar sitt samarbete med GUIF till max och även Årsta som i år får använda spelare från GT Söder. Jag tror även att Huddinge kan vara en pigg nykomling.

Jag har sett fler IFK-spelare än på många år som har imponerat på mig, både vid träningar och matcher. Nämn tre spelare i truppen som du tror kommer att överraska i årets seriespel!
– Oj, vad svårt att välja! För jag skulle kunna räkna upp allihop. Men Julia Persson har imponerat genom hela försäsongen, Julia Lundin bidrar redan och kommer bidra med väldigt mycket nyttigt, sedan väljer jag Claudia Säll som verkligen höjt oss på många sätt.

Även de nya tränarna, tycker jag verkar ha tillfört nya dimensioner till laget. Hur tänker du?
– Så är det, en riktig fullträff. Oerhört noggranna, tydliga och välplanerade. Det kommer visa sig på planen!

Tror du att det är lättare eller svårare att vinna en serie med 10 lag, jämfört med 11 eller 12 lag?
– Svårare, då finns det mindre utrymme för plumpar. Samtidigt stämmer det kanske inte just i år eftersom både ettan och tvåan från föregående säsong har försvunnit.

Nästan 80% av spelarna i laget, kommer från orter utanför länet. Vad beror det på, finns det inga talanger i länet? Hur tänker du runt lagets sammansättning och möjligheter till värvningar framöver, både lokalt och i andra regioner?
– Anledningen är universitetet. Att satsa på spelare som pluggar i Örebro och vill spela handboll kommer fortsätta. Jag tror också att fler spelare kommer välja Örebro om vi kliver upp någon division, vilket vi vill. Talanger finns det definitivt och vi har givetvis koll på dem i länet. Vi vill vara det självklara valet av lag för satsande ungdomar, nu och i framtiden, och framför allt om vi avancerar i seriesystemet, då vi kommer behöva ha större trupp och andra samarbeten.

Något som väldigt få känner till, är att jag under några år var medlem i NKIK. Kanske gör det att jag hoppas lite extra på att de ska klara sig bra i div 1. Hur ser du på skillnaderna med att spela i div 1 resp 2?
– Skillnaden är tuff, kanske inte mellan botten av ettan och toppen av tvåan, men för att hänga kvar behöver du ha tre lag efter dig vilket är tufft. Jag håller också tummarna för NKIK!

Okej, ordet är fritt! Nämn något som du känner/tycker att du vill säga!
– Ta er ner till hallen och titta på matcherna! Vi behöver er och kommer inte göra er besvikna. Kvalitén på årets lag är högre än tidigare och vi ska ge allt för att knipa div 1-platsen.

Heja IFK!

………
//K