IFK Örebro Handboll – Huddinge HK

28 – 15 (14-7)
Hedlöf 6, Säll 5, Karlsson 3, Eriksson 3, Häggström 2, Simón 2, Schalin 2, Lundin 2, M Andersson 2, Avonds 1

Storseger mot Huddinge!

Det blev en rolig halvtidsavslutning i serien då serietvåan Huddinge kom på besök. Redan från start syntes det att vi var på det bästa spelhumöret med vårat tuffa försvarsspel, där Wilhelmina får hjälp att avstyra det mesta i målet. Vi har också ett otroligt driv framåt med raka passningar upp i banan och bra kliv, vilket tidigt ger oss en stor ledning. En ledning vi sedan håller matchen ut.

Otroligt skönt att vi verkligen kliver upp på den här nivån när det behövs som bäst. Så klart svårt att nämna några speciellt efter en sån här fin lagprestation. Men ändå, matchens gigant Maja Eriksson som håller ihop det bakåt på ett helt otroligt sätt. Kul också att ha Kapten Karlsson tillbaka igen och det med en hög nivå direkt efter skadefråvaron.

Nu går vi snart in i vila från det kollektiva, i väntan på nästa tuffa uppgift, Huddinge borta när serien vänder den 6/1. Då betyder inte helgens resultat mer än just de två inspelade poängen. Vi räknar med ett annat Huddinge hemma i Huddingehallen, där det gäller för oss att åter kunna svara upp på deras snabba spel. Men den här gången var vi ett nummer för stora, och det är vi glada för!

Stort tack till den fina publiken! Heja IFK!

/Thomas Malmgren
Fotograf: Daniel Lubner, https://retouchedreality.pixieset.com/