Jessica Wessman om första säsongen..

Efter en hel säsong som tränare i IFK Örebro, hur har året varit, har du hunnit landa in säsongen 18-19?
– Ja nu i efterhand har man hunnit landa känner jag. Året har varit mycket roligt och lärorikt. Det är första året som jag och Jacob Nilsson har haft huvudansvaret för laget och tjejerna har gjort ett stort jobb. Laget tillsammans satte mål och uppnådde målen med hård träning och vilja!

Hur tycker du det ser ut inför den stundande div 1-säsongen?
– Jag tycker truppen ser riktigt bra ut, tjejerna är villiga att lägga ner den träningen som krävs för att prestera i div 1. Det ska bli kul och se vad div 1 har att erbjuda och få många tuffa matcher att spela. Vi har tränat på bra nu innan uppehållet så det borde visa sig sen i serien.

Hur tycker du att det har funkat att hålla målvaktsfokus på träning och match samtidigt som du också delar huvudtränaransvaret?
– Det har fungerat bra tycker jag, självklart var det enklare året innan då jag enbart hade målvaktsansvaret. Jag ger målvakterna övningar som de ska utföra och det är duktiga på att köra dem med eller utan mig. Det är en stark grupp målvakter som pushar och peppar varandra!

Jacob har berättat lite om vad laget ska göra under den egna träningsperioden, men gör målvakterna något annat än övriga laget?
– Målvakterna kör samma pass som utespelarna, då det är mycket löpning och hopp. Det är sådan träning även de behöver. När vi kommer tillbaka från den egna sommarträningen så kommer vi tillsammans gå in mer på specifika målvaktstövningar.

Hur ser din sommar ut?
– Ja min sommar innehåller mycket egen träning och så ska jag åka utomlands och ha det bra. Planering för ett rådande bröllop i augusti också. Så det är en del roligheter som väntar under sommaren.

Tack Jessica, och lycka till med bröllopet!

/Thomas