Kaptenen har ordet


Johanna Karlsson har nyss avslutat sin andra säsong i IFK Örebro handboll och den första hela säsongen som lagkapten. I och med seriesegern väntar nu div 1-spel och så här säger hon om förberedelserna.

Du har nu två hela säsonger i den blå/vita tröjan, börjar du känna dig som IFK:are nu?
– Ja, det gör jag verkligen! Jag har alltid velat spela i blått och i en kamratförening, så jag är nöjd! Dessutom har jag inte tidigare spelat i ett lag med så pass bra gruppdynamik som vi har.

Hur tycker du del ett av försäsongen har flutit på för dig och laget?
– Den tycker jag har flutit på bra. Vi har lagt en bra grund inför den individuella träningsperioden, vilket jag hoppas att vi alla tar tillvara på och tränar på hårt! Det har varit en mix av uteträning, handbollsträning och gym. Den variationen har varit skön!

Något du ser fram mot extra som är planerat att laget ska göra som säsongsförberedelse när ni återsamlas igen i början av augusti?
– Självklart ska det bli otroligt kul att köra igång gemensamt och börja spela handboll igen. Men det ska också bli kul med lägret vi ska ha i september. Då skall laget få uppleva mina gamla hemtrakter ute i den sörmländska landsbygden. Sen ska det bli superkul att möta mitt gamla lag, Guif, där både min syster och några kompisar spelar!

Ska du hitta på något annat kul under sommaren?
– Förutom att träna och jobba fyller mamma 50 år i sommar. Hon bjuder in till både festligheter och på en resa till Kroatien. Annars hoppas jag att sommaren går fort. Jag vill ha höst!!

Heja IFK!

/Thomas