Johanna Karlsson om matchen mot GUIF

Nu är vi igång på riktigt! Igår åkte vi till Eskilstuna för att ta oss an allsvenska laget Guif, som de fyra senaste åren har spelat SHE-kval. Med andra ord en riktigt tuff utmaning och tufft motstånd!

Inledningsvis hängde vi med bra och hade 4-4. Därefter tappade vi en del och Guif kunde dra ifrån med ett par bollar och vi gick till halvtidsvila med underläge 16-9. Första kvarten i andra halvlek kom vi ut med ny energi och kraft och spelar riktigt bra. Samtidigt som vi stod bättre bakåt och fick tag på ett par bollar, fick vi också ut mer framåt och spelade som ett lag. Som närmast kom vi 20-17, men i slutet av matchen lyste vår trötthet igenom och det rann iväg och Guif drog ifrån och vann till slut med 31-18.

Den största skillnaden från vad vi är vana med var såklart tempot. Våra misstag i offensiven straffades direkt och Guif var ett par storlekar större än oss i omställningsspelet och andrafasen. Men stundtals spelar vi riktigt bra och visar att vi kan hänga med ett topplag i Allsvenskan och det är något som vi kommer att ta med oss och bygga vidare på.

Med tanke på att ledningen i Guif har gått ut med målsättningen att ta sig upp i SHE i år får vi vara nöjda med vår insats. Vi tar med oss många lärdomar från Eskilstuna som vi kommer att ha nytta av i stundande seriespel.

Ni har väl inte missat att Augusticupen spelas i Idrottshuset i helgen?! Ses där!

/Johanna Karlsson