Bra genomkörare inför premiären.

Under lördagen spelade div 1-laget två träningsmatcher inför den stundande seriepremiären i slutet av september. Första matchen mot seriekonkurrenten RP från Linköping slutade med uddamålsförlust. En match mellan två lag med otroligt bra försvar/målvaktsspel men lite tuffare framåt. RP vinner första halvlek ganska klart medan IFK gör det samma i andra. Bland annat efter att ha gjort 7-0 första kvarten i andra halvlek. Trots att matchen spelmässigt är jämn finns det en sak som skiljer lagen åt mycket, tuffhet och aggressivitet. Det syns att RP kommer från matcher i en högre division, vilket är något vi kommer att vara tvungna att bli bättre på. En riktigt bra genomkörare totalt sätt som vi kan lära oss mycket av och ta vidare med mycket positivt och en del att jobba mer med.

Match nr 2 mot Uppsala som återfinns i den norra div 1-serien slutade efter 60 minuter med uddamålsvinst men efter 90 minuter oavgjort 30-30. Då undertecknad inte fanns på plats stannar analysen där.

Totalt sätt en mycket bra dag för hela truppen, alla får speltid och vi får chansen att mäta krafterna mot bra motstånd. Nu väntar allsvenska Hellton i genrepet borta den 19/9 innan det roliga börjar hemma mot Somby den 29/9 hemma i Idrottshuset.

Heja IFK!

/Thomas