Intervju med Amanda Olofsson

Amanda, för tre år sedan var du med och spelade med LIF Lindesberg i div 1 norra. Om du tänker tillbaka, vari tycker du att de största utmaningarna fanns med att vara med och spela där och då?
– Jag var första års junior vilket innebar en ganska stor förändring och omställning, att gå från a-flickshandboll upp till seniorhandboll och division 1. Så både den fysiska skillnaden men också hur rutinerade spelare man mötte var nog den största utmaningen för mig då!

Vad är det som gör att det återkommande från LIF kommer fram så många talangfulla spelare?

– Lindesberg har ju ett väldigt bra handbollsgymnasium som lockar många unga och ambitiösa spelare! Sen är ju Lindesberg en stad som andas handboll vilket gör att engagemanget och intresset är väldigt stort, det tror jag lockar många att börja spela handboll redan vid ung ålder.

Hur känns det inför säsongen, är du väl förberedd inför vad som komma skall?
– Ja men det tror jag! Vi hade en riktigt bra försäsong i våras och somras tycker jag. Träningarna nu efter uppehållet tycker jag har varit bra och vi har fått spela bra och utvecklande träningsmatcher mot bra lag!

Har du några mål med ditt liv, som du kan tänka dig att delge oss andra?
– I framtiden vill jag plugga vidare, helst något inom psykologi… men just nu är det fokus på handbollen för hela slanten!

Till vilket matställe i Örebro tar du med din mamma, om det är du som bjuder?
– Det beror på tillfälle… Till vardags skulle jag ta med henne till mocca deli, de har helt fantastisk pasta och pizza! Men pratar vi om en lördagkväll faller nog valet på Stora Örebro!

Amanda, lycka till med spelandet i IFK och div 1!
– Tack så mycket!

//K