Intervju med Thomas Malmgren

Thomas, är IFK redo för div 1 nu?
– Det är vi definitivt! Vi har klivit upp en nivå både fysiskt och spelmässigt under sommaren och försäsongen, vilket är nödvändigt inför en säsong på högre nivå än tidigare.

Och annars då, hur tycker, känner och tänker du för din egen del inför div 1?
– Det känns otroligt spännande. Så klart extra kul att jobba runt laget nu när alla spelare och ledare skruvat upp nivån mer, allt blir mer seriöst vilket jag gillar. Sedan är det så klart otroligt kul men samtidigt lite läskigt, att möta lag vi inte mött tidigare och heller inte har stenkoll på.

Om det blir skador/sjukdomar i truppen, hur sårbart är IFK?
– Tror få lag har den bredd vi har faktiskt, så jag känner mig väldigt trygg.

Det är ju bl a många farmarlag som ni kommer att få möta nu, har du koll på alla lag?
– Som sagt, nej inte till 100 procent men vi jobbar på det, samtidigt har kanske inte de andra 100 koll på oss heller. Men vi försöker att till den största delen fokusera på det egna.

Sedan är ju farmarlag en sak vi är vana vid, dock inte i den här utsträckningen, men samtliga lag nu har otroligt bra juniorer och A-lag på elitnivå, så det kommer bli tufft i alla matcher helt klart.

Vilka lag tippar du kommer topp-3?
– Oj, svår fråga. Skulle säga att S-hof och Somby definitivt kommer vara där uppe. Sedan tror jag på de skånska lagen Kristianstad och Ystad, även RP kan utmana. Det är många bra lag, vi själva med. Men topp 3 vågar jag inte tippa.

Det har varit många försäsongsmatcher. Vad tycker du att dem har gett?
– De har gett viktig matchtid för hela truppen. Många tuffa matcher mot bra motstånd, hoppas jag också hjälpt oss att komma upp i div 1-tempo.

Under de här åren som du har varit i IFK, vad är det som har glatt dig mest, resp vad skulle du göra annorlunda om det hade varit möjligt?
– Så klart glädjer mig föreningens resa mest, så mycket har hänt de senaste åren. Något jag är väldigt stolt över. Några tjejer har också varit med hela vägen vilket är imponerande men vi har också varje år fyllt på med fantastiska individer både på ledarsidan och i truppen. Organisatoriskt har vi också tagit stora kliv vilket är minst lika viktigt. Vi vill ju att resan ska fortsätta en bit till. Klart det finns saker vi kunde gjort annorlunda men det mesta har ju blivit väldigt bra i och med det tålamod vi haft. Just nu är jag väldigt glad att vi som förening tagit steg för att bli större i och med div 3-laget och ungdomsverksamheten, kanske vi skulle börjat där något år tidigare, men det flyter ju på bra nu ändå.

”Heja IFK!”, eller?
– Alltid heja IFK! 😀

//K