Inför IFK Örebro – Somby/Skövde

Johanna Karlsson

Johanna, dina tankar kring att försäsongen är slut och att det på söndag är skarpt läge?
– Det är skönt att försäsongen är slut. Den har såklart varit lång och tuff och jag kan ju bara prata för mig, men jag har varit väldigt motiverad under sommaren och hoppas också att det hårda jobb kommer bära frukt under säsongen. Att det äntligen är premiär i helgen ska bli otroligt roligt. Det är ju det här vi har längtat efter sen i våras!

Märks det någon skillnad på träningarna att premiären är nära?
– Ja, jag tycker att det märks att det närmar sig. Vi har växlat upp både en och två växlar de senaste veckorna. Den konkurrenssituation vi har i år har också satt sina spår. Det gäller verkligen att prestera varje träning för att vara med och slåss om en plats i matchtruppen. Det blir tufft för ledarna att ta ut en matchtrupp i år, med tanke på att vi är 22 spelare i truppen och det är bara finns plats för 14st.

Vad behöver IFK lyckas med för att ge sig själva chansen till vinst?
– Under försäsongsmatcherna har vi stått otroligt bra bakåt, vi har varit täta och tuffat till oss ordentligt. Det låter lite klyschigt, men jag tror att förvars- och målvaktsspelet blir viktigt. Att få några lätta omställningsmål vore skönt! Sen blir det självklart också viktigt att vi tror på oss själva och inte går in med för mycket respekt.

Har du någon koll på motståndet?
– Ja, lite koll har vi på laget. Vi har scoutat Somby lite via film, men sen har vi ju också en infiltratör som sitter inne på mycket nyttigt. Men jag tror inte att vi ska lägga för mycket krut på Somby, utan förlita oss på vårt spel istället.

Är stödet från läktarn extra viktigt nu i säsongsöppningen?
– Det vore verkligen roligt om det blir en bra uppslutning på söndag. Vi hoppas att publiken har längtat lika mycket efter hösten! Vi ses på söndag!!