Inför IFK Örebro – HK Önnerediterna

Rebecka Schalin

Då var det dags för säsongens fjärde match och tredje hemma i Idrottshuset. På lördag 17:00 gästas vi nämligen av Önnerediterna, utvecklingslag till Önnered i SHE. Här kommer Rebecka Schalins tankar inför den:

Vi kom inte riktigt upp i nivå förra helgen, har ni gjort något speciellt i veckan för att hamna på rätt spår igen?
– Det stämmer. Vi har som alltid försökt att fokusera främst på vårt egna spel för att få det att klaffa. Utöver det mycket på skottplacering och snabbare omställningsspel samt att verkligen gå 110 % in våra lägen. Personligen ser jag också att vi peppat varandra en extra gång den här veckan, kan aldrig bli för mycket fokus på det.

Vilket är ditt intryck av div 1 efter de första matcherna?
– Främst att farten är mycket högre och att det krävs en högre nivå både bakåt och framåt för att få in de mer ”enkla” målen.

Är det större skillnad än du trodde på div 2 och den nya div 1-serien?
– Det är nog egentligen som jag förväntade mig, det vill säga att det är en nivåskillnad helt klart och jag förväntade mig inte mindre. Tror vi alla var inställda på att det skulle bli tuffare nu så att vi förberett oss på ett bra sätt.

Lördagens motståndare Önnered är även det en ny bekantskap för oss, hur är det att möta lag vi inte mött förut?
– Jag tycker att det är kul så klart! Det är både inspirerande och utmanande att ställas inför nya spelare, det gör att man aldrig kan tillåtas underskatta ett lag som man kanske mött i tidigare säsonger.

Varför ska man ta sig ner till idrottshuset en lördagskväll klockan 17 för att titta på handboll?
– För att handboll är det roligaste som finns, för att alla i hallen kommer att ge järnet och för att brudarna är så laddade för att ta revansch. Det kommer med andra ord bli en jäkla fest, så ställ in allt annat och kom för sjutton!

Heja IFK!

/Thomas