Inför IFK Örebro – RP Linköping

Julia Andersson

Imorgon är det match igen, den här gången mot motståndet närmast, i alla fall avståndsmässigt. På den andra sidan står nämligen RP från Linköping. RP som under några år stadigt spelat i allsvenskan har de senaste säsongerna parkerat i div 1, till skillnad från oss som är nykomlingar är RP med andra ord ett rutinerat div 1-lag säkert med mål att snart lämna serien och testa allsvenskan igen. Laget inledde hemma med att stort slå Önnered och sedan förlora borta i Ystad. I laget finns många bra spelare, men det brukar vara just laget som är RP:s styrka. Det blir således en tuff uppgift för oss som kommer från två förluster. Givetvis vill vi så klart hoppa på vinnarspåret igen och vet vår egen nivå, vid en topprestation är IFK väldigt svårslagna, det är vad vi hoppas på! Nu lite tankar inför matchen med Julia Andersson:

Hur vänder vi förlusttrenden?
– Vi har fokuserat ganska mycket på spel för att ytterligare få ihop tajmingen och för att hitta det tuffa försvarsspel vi har på matcher även på träningar. Vi är verkligen taggade på revansch efter förra helgens förlust, där vi var besvikna över vår insats. Imorgon ska det bli annorlunda!

Vi mötte RP i september, några tankar kring motståndet?
– Svårt att veta om det laget som spelade då är samma lag som de sätter på banan imorgon, men precis som övriga lag i den här serien är det ett duktigt och välspelande lag. I träningsmatchen spelade vi jämnt, så jag förväntar mig en bra och spännande match!

Något speciellt i ditt eget spel du vill ska stämma på lördag?
– Jag jobbar mycket med att bli ett större hot framåt som M9. Ofta blir det mycket bollfördelning, så jag jobbar på att gå framåt mer för att på så sätt kunna skapa ännu fler lägen för övriga spelare. Det hoppas jag kunna lyckas mer med imorgon! 🙂

Vi ses kl 14 imorgon lördag hemma i Idrottshuset!

Heja IFK!