Inför matcherna mot Ystad och Kristianstad

Thomas Malmgren

Thomas, äntligen matcher igen efter fyra veckors uppehåll. Hur har ni hanterat de veckorna? Hur bra är IFK nu inför fortsättningen av serien?
Laget har efter en tuff belastning under en lång period passat på att vila lite i början av ledigheten för att från förra veckan börjat skruva upp tempot igen. Vi har också spelat en träningsmatch mot ÖSK:s 04-killar som gav oss mycket. Det hade blivit lite väl lång matchvila annars 

Både Ystad och Kristianstad har ju inför säsongen förstärkt sina trupper med f d elitspelare. I Jasmina Djapanovic har Ystad fått en spelare som i snitt gör närmare sju mål per match. Även Kristianstads Anna Olsson gör många mål. Hur tänker du att IFK ska hantera sådant? Vad i övrigt tänker du om de här båda lagen?
– De två spelarna du nämner är ju oerhört skickliga spelare, Anna skulle jag säga så sent som förra säsongen var en av Sveriges bästa. De är spelare som alltid vill göra mål och gör många sådana. Problemet är dock att det inte bara är att ta bort spelare längre, alla lag är så skickliga att andra kliver fram om ytorna blir större. Just det taktiska slipar garanterat tränarna nu, men klart är iaf att vår defensiv kommer ha att göra. I övrigt är det två duktiga lag vi inte mött tidigare. Ystad med tydligt mål att gå upp. Vi har ju verkligen allt att vinna en sån här helg. En nykomling ska ju inte sno poäng nere i Skåne. Vi vet dock att IFK inte är lätta att hantera när vi får en fullträff vilket vi hoppas på. 

När matchen börjar har förstås statistik över lagens gjorda/insläppta mål per match ingen betydelse. Men så här innan, har Örebro seriens bästa försvar?
– Tycker det är för tidigt att dra sådana slutsatser redan men vi har ett otroligt bra försvar och målvaktsspel helt klart!

Vilka intryck av serien har du och hur tänker du om er styrka? Kan ni slå alla lag?
Mina intryck är att det finns oerhört många unga bra spelare, en del lag exempelvis de vi mött närmast också är kryddade med stor rutin som spets. Känslan är att serien kommer vara helt jämn från botten till toppen iaf nästan. Övertygad om att vi kan slå alla men också det omvända om vi inte är på tå. Vi har i inledningen varierat lite i våra prestationer men generellt så ska vi vara väldigt stolta över vår start. 

Hur stor trupp kommer IFK att åka med till Skåne?
– Vi är i dagsläget inte helt klara men nån spelare extra åker vi med. 

På lördag blir det av olika skäl, dåligt med inlägg här på hemsidan efter matchen. Men du ska ju åka med till Skåne, så en rapport från dig blir det väl hoppas jag?
– Absolut det lovar jag att fixa, dock efter Liverpool spelat 
😀

Nog är det väl något mer som du vill säga?
– Bara att det ska bli en otroligt rolig resa, dels att hänga en helg med laget men också två tuffa utmaningar. Vi ska göra vårt bästa för att ge skåningarna en match 😀 

——
Kommentar: På sista frågan hade jag hoppats att Thomas skulle svara ”Heja IFK”. Men nu får han heja desto mer i helgen.

//K