Inför Kroppskultur-IFK Örebro


– I helgen lirar laget igen och det för sista gången 2019. För motståndet står Kroppskultur från Uddevalla på bortaplan. Här är Maria Anderssons tankar om matchen:

Hur är känslan inför helgen?
Inför helgen har jag goda känslor i kroppen. Vi har haft en bra träningsvecka där samarbete har varit i fokus. Det känns mycket bra och vi är revansch sugna från förra helgens match.

Har du någon koll på motståndaren Kroppskultur?
– Utifrån vad jag sett i protokollen verkar det vara ett lag som inte skiljer sig så mycket ifrån oss pga deras breda målskytte (och att snittåldern är något yngre😉).

Något i spelet som måste fungera för att det ska bli vinst?
– Vårt breda spel. Vi är duktiga på att göra mål från alla positioner vilket är en styrka. Verkligen gå för våra lägen och bakåt hjälpa våra duktiga målvakter genom att få träff på motståndarna. Sedan kan man aldrig få för mycket av positivitet på plan och bänk, vilket kommer resultera i högt tryck i hallen från vår sida. 👏😁

Hur kommer du spendera julledigheten?
– Jag ääälskar julen! Så självklart firas det med allt som hör till (minus tentaplugget). Min sambo och jag tjuvstartade redan i november med lite julpynt. Självklart ska vi också hälsa på familjen och sedan bär det av till Berlin över nyår med några kompisar.

IFK har en satsning och en egen bössa för musikhjälpen, har du något att säga kring det, alla borde väl bidra? 😀
– Extremt viktigt och självklart ska alla bidra! Att vi i IFK Örebro engagerar oss är en självklarhet.
Genom att stötta årets tema bidrar det bland annat till ett förebyggande arbete för att förändra de negativa normer och attityder som ligger till grund för sexuellt våld. Så gå in och bidra! ❤️

Länk till bössan finns här under 👇

https://bossan.musikhjalpen.se/insamlingar/ifk-orebro-handboll-for-musikhjalpen

Tack! Maria!

Heja IFK!