Inför IFK Örebro-IFK Kristianstad med Jacob Nilsson

Hej Jacob! Efter först en tung förlust mot ett duktigt Kropps och sedan spelledig helg är det på söndag dags för match igen. Hur är läget i laget?

Läget i truppen är bra. Tjejerna har tränat på bra och har mycket vilja till att vända den poänglösa trenden vi hamnat i. Truppen är komplett och de flesta är hela och friska vilket har gjort träningarna bra.

När vi mötte Kristianstad på bortaplan gjorde laget en väldigt bra insats, kanske rent av den bästa för säsongen. Vad krävs för poäng även den här gången?

Mot Kristianstad gäller det att vi hittar tillbaka till vårt trygga tuffa försvarsspel och spelar en avslappnad och orädd handboll framåt. Vi vet att Kristianstad är ett bra lag men vi vet också att om vi kommer upp i samma nivå som nere i Skåne kan vi ha goda chanser för poäng på söndag.

vad tycker du om Handbolls EM så här långt? Har Sverige någon chans i nästa runda?

Handbolls-EM har väl hittills varit lite av skrällarnas mästerskap, de stora drakarna Frankrike är borta redan. Sverige slipper att tampas med dem och jag hoppas att de lyckas ta sig vidare även om chanserna är små. Sverige har inte imponerat och varit ojämna. Men in med den unge Thurin på H9 och låt Jim leka tillsammans med honom så kanske det händer något kul. Annars har det varit mestadels ett bollplank på H9 som gjort anfallsspelet lite ojämnt. Men vi håller tummarna för ett Sverige i semifinal.
Jag är imponerad av Portugal hittills, kul lag men slänger upp ett varningsfinger för Spanien även om jag tror Norge tar det tillslut.

Tack Jacob och lycka till!

Heja IFK