Förlust mot Ystad

Det blev ingen vinst den här gången heller, topplaget Ystad kom till Örebro och visade varför de just är det. Matchen inleddes annars väldigt bra från hemmalaget, försvaret slet och vi skapade mycket lägen. Dock som många gånger förr hade vi svårt att förvalta chanserna till mål vilket gjorde att ystad mot slutet av första halvlek kunde dra ifrån i målprotokollet. En stor ledning vi själva inte riktigt tyckte speglade matchen. Mycket tack vare ett otroligt bra målvaktsspel av Malin Hermansson i bortalaget. I andra får vi ännu svårare framåt och Ystad avgör tidigt innan vi mot slutet kan putsa siffrorna lite till 17-26. Trots förlusten finns mycket att ta med vidare, vi skapar mycket och är i långa perioder väldigt bra bakåt. Mot slutet får vi också upp farten. Vi möter trots allt ett väldigt bra lag. Nu gäller det att förvalta bra spel till mål också. Vi ger oss inte!

Heja IFK!