Uppdraget utfört! IFK spelar div 1 20/21

Det blev en härlig lördag i Göteborg då tjejerna tog andra raka segern via 20-17 mot Önnerediterna i ÖHK-hallen. Som ofta tidigare var det försvaret och för dagen Jessica i mål som verkligen levererade när det gällde som mest. Segern ger så klart stor arbetsro när arbetet med att ta nästa steg kan börja redan nu. Det är verkligen imponerande att som nykomling säkra kontraktet med två omgångar kvar i en så tuff serie som div 1 södra 19/20 visade sig vara. Nu med en erfarenhet rikare kan vi serien och vet vad som väntar nästa säsong. Men först två matcher kvar, nästa hemma mot Kungälv nästa söndag, var på plats då! Dagens stora målskytt var Moa med 6 strutar, några med riktig glöd och krysskänning enligt rapporter från läktarn. Moa tätt följd av Frida som fortsatte på samma fina vis som senast och hängde in 5. Övriga mål gjordes av Maja, Ludde och Claudia, alla 3 var.

IMG_7509Här några kommentarer från kapten Karlsson:

Grattis till Säkrat kontrakt med två omgångar kvar som nykomlingar, hur är känslan så här direkt efter?
– Känslan är verkligen bra!! Det är skönt att vi får betalt för allt slit vi har lagt ner. Vi visar en väldigt bra moral de senaste två matcherna. Jag tycker det är stark av oss att resa oss efter en tung avslutning på hösten och början på vintern och kriga till oss fyra poäng när vi behöver det som mest.

Varför vinner vi idag?
– Vi vinner för att vi har gett oss fan på det. Vi krigar för varandra och ger oss aldrig, trots ett underläge med flera mål i mitten av första halvlek behåller vi lugnet och förlitar oss på vårt eget spel. Tycker också energin vi sprider idag är avgörande och såklart försvarsspelet!

Har det varit jobbigt att spela sista tiden med kvalhotet så påtagligt?
– Både ja och nej. Det har varit skönt att veta att inget lag trillar ur direkt, men samtidigt är det ett komplicerat kval med många matcher. Vi vet ju hur bra vi är när vi väl får ihop det och det har varit en trygghet tycker jag.

Vad tror du om de två avslutande matcherna?
– Nu ska det bli skönt att kunna slappna av och spela ut det vi har inom oss. Vi har stor chans att plocka fler poäng, vilket såklart skulle vara skönt!

Många säger att klivet från div 2- div 1 är som att kliva upp 1 och en halv serie, håller du med om det?
– håller med om att det är väldigt stor skillnad. Förra säsongen hade vi många matcher där vi vann med 10-15 mål och nu i div 1 kriga för att komma över 20 gjorda mål. Så det klart att det är stor skillnad, med många bra farmarlag. Men kul att ställas inför svårare motstånd som kräver att vi utvecklas, vilket jag tycker att vi verkligen har gjort!!

Heja IFK!

/Thomas