Klubbteamet-Cup i helgen

IMG_7634På lördag är det dags för div 1-damerna att ta nästa steg av sin uppladdning inför seriepremiären. Laget kommer att spela tre matcher under lördagen och två matcher på söndagen. På lördag ställs vi mot Ceres, Borlänge och Skåre. Ingen publik är tillåten, men alla matcher sänds via Solidsport. Länk till spelschema hittar ni här https://www.laget.se/OSKH/Page/413791

Cup i helgen, känns det bra att vara igång med matchandet igen?
– Det känns fantastiskt att vara igång med matcher igen, vi har väntat på detta!

Det är tätt mellan matcherna, något speciellt ni och spelarna behöver tänka på?
– Det handlar alltid om att vara väl förberedda med både vila, mat och träning. Allt spelar in för slutprodukten. Det blir mycket spel och kort tid mellan matcherna, så det gäller att vara smart med belastningen för att hålla alla hela och friska.

Hur ser du på motståndet i cupen? Bland annat kan det bli möten med ett gäng av våra seriekonkurrenter?
– Klubbteamet cup är en perfekt rivstart på säsongen, det blir många bra tillfällen för oss att spela in laget och vårt spelsystem. Det är alltid spännande att möta duktiga lag, speciellt mot framtida konkurrenter. Det blir ett tidigt kvitto på var vi befinner oss i dagsläget.

Vad vill ni tränare se har skett spelmässigt när vi summerar helgen?
Det viktigaste blir att vi lär känna varandra på banan, ger 100% i alla lägen och visar en attityd som är i linje med våra förväntningar. Spelmässigt vill vi att tjejerna blir bekväma i vårt försvarsspel, anfallsspel samt att vi släpper på bromsen och njuter av matchandet.

Hur tycker du våra nya spelare kommit in i gruppen och spelet?
– De nya tjejerna har kommit in bra i gruppen och spelet. Det är rätt mycket i spelet som är annorlunda men de är ambitiösa, talangfulla och träningsvilliga. Det finns oerhört mycket potential i truppen. Nu vill vi bara komma igång!

Allez le bleus!

Tack Jacob och lycka till!

Heja IFK!