Inför Bodens BK-IFK Örebro handboll

I skrivandets stund har laget precis klivit av flygplanet och landat långt norrut. Med andra ord har laddningen inför match mot det förväntade topplaget Bodens BK i Boden arena kl 14:00 på söndagen.

Så här säger kaptenen Johanna Karlsson inför matchen:

Johanna Karlsson

Äntligen seriepremiär, har du längtat?
⁃ Ja! Såklart jag har längtat! Det har varit en väldigt tuff, men också väldigt givande försäsong. Kul att det äntligen är dags på riktigt.

Första matchen blir direkt mot tufft motstånd då Boden gjorde en bra säsong senast, är vi redo att direkt ge oss in i hetluften?
⁃ Ja, jag tycker vi är redo. Det har sett otroligt bra ut hittills. Jag tycker vi har höjt oss rejält på alla positioner. Det ska bli kul att få möta nya lag också.

Hur har sista träningsveckan varit?
⁃ Den tycker jag har varit väldigt bra. Jag tycker vi känns motiverade och sugna på att få ge oss in i allvaret.

Det känns som att vi under försäsongen byggt en väldigt bra och harmonisk grupp, håller du med?
⁃ Jag håller med till fullo. Ledargruppen har gjort ett väldigt bra jobb och fått in spelare som kompletterar och spetsar till vår redan starka stomme från tidigare år. De nya har kommit in väldigt bra och bidrar med mycket, både på och utanför planen.

Hur skulle du beskriva försäsongen annars?
⁃ Under försäsongen har vi tagit stora kliv med både fysiken och handbollen. Jag tycker framförallt Jacob har lagt upp sommarträningen på ett väldigt bra sätt. Tack vare ett hårt arbete av oss under den individuella sommarträningen har vi kunnat fokusera på handbollsbiten fram till den här helgen. Summa summarum, ett strålande jobb av alla parter!

För första gången flyger vi till en match, innebär det något speciellt?
– Nja, det skulle jag inte säga. Eller det kanske beror på om man är flygrädd, du får fråga Wilhelmina!

Något annat du vill hälsa till nervösa IFK-fans?
⁃ Jag hoppas att ni är lika laddade som vi. Äntligen är det dags. Säsongen är lång, så vi kommer behöva göra det här tillsammans!

Framåt kamrater!

Matchen sänds på solidsport, bli gärna månadsabonnenter för oss!

Heja IFK!