Inför Kungsängens SK-IFK Örebro

Jacob Nilsson

Imorgon lördag är det åter match i div 1 norra. För motståndet står Kungsängens SK på bortaplan. Ett lag värt stor respekt efter höga tabellplaceringar de senaste åren. Så här säger Jacob Nilsson inför helgen.

Hur har känslan varit i veckan?
– Känslan har varit bra i gruppen. Det var trötta tjejer efter Boden-resan, men nu har vi hämtat oss från det och kan ta sikte på den roliga drabbningen mot Kungsängen.

Vi gjorde en bra premiärmatch, något speciellt från den som vi tar med oss till helgen?
– Det vi gjorde fantastiskt bra i Boden var så klart vårt tuffa spel bakåt, där vi står bra och är jobbiga att möta. Det måste vi ta med oss. Sen handlar det om att vara noga i förberedelserna samt att vi vågar tro på oss själva i alla lägen.

Kungsängen är som sagt ett väldigt bra lag och vi har mött dem på försäsongen. Vad blir viktigast för oss mot dem?
– Kungsängen är starka i kontringsfasen och har många individuellt skickliga spelare. Det gäller för oss att spela tålmodigt framåt och fortsätta vara starka i vårt kollektiva spel.

Tycker du det påverkar oss att det just nu bara får vara en mindre publik på matcherna, och lite andra regler runt arrangemangen i övrigt?
– Jag känner såklart att det är tråkigt att det bara får vara 50 personer på matcherna, det drar ner stämningen lite men under rådande omständigheter krävs det. Vi kommer spela vårt spel i 60 minuter, oavsett om det är 50 eller 1000 personer på läktaren. Vi har stödet ute i stugorna.

Vi har till stor del en ny niometersuppsättning den här säsongen, tycker du de börjar hitta varandra?
– Vi har en väldigt spännande niometeruppställning den här säsongen. De nya spelarna har verkligen tagit för sig och det är tydligt att vi kan hålla ett högre tempo under stora delar av matcherna. Konkurrenssituationen är tuff men oerhört utvecklande för alla spelare. Det är fortfarande tidigt på säsongen så samspelet kommer utvecklas allt mer, det är jag säker på.

Vad är annars din tidiga bild av serien vi hamnat i?
– Det är svårt att säga men av det jag sett hittills så verkar det bli en rolig säsong med många oerhört duktiga lag. Det kommer bli en oerhört tight serie och för min egen del som kommer från den södra delen av landet så är det kul att komma ut och se andra miljöer och hallar.

Något annat du vill hälsa IFK-fansen där ute?
– Örebro blå/vitt, ta på er våra färger och heja fram oss under säsongen. Stötta på alla sätt som går så ska vi bjuda tillbaka genom att spela en rolig handboll med mycket hjärta.

Tack så mycket och lycka till i helgen!

Heja IFK!