Div 3-derby i helgen

Julia Persson Saka

På söndag beger sig div 3-damerna till Hallsberg för att möta HK Järnvägen kl 14. Nedan följer tränare Julia Persson Sakas tankar inför matchen:

I helgen är det derby mot HK Järnvägen, det ska bli roligt va?
– Ja, det ska bli skoj! Vi är supertaggade! Tjejerna har tränat på bra sedan vi mötte dem sist och börjar hitta varandra mer och mer, så det ska spännande att spela mot dem igen.

Ni har mötts några gånger under försäsongen, är det något speciellt ni behöver göra bra för att ha chans till två poäng?
– Jag tycker vi gjort många bra saker under försäsongsmatcherna som vi tar med oss även till den här matchen. Framförallt tycker jag att vi har gjort det väldigt bra bakåt. För att ge dem en match behöver vi komma upp i samma nivå som sist. Framåt kom vi till bra lägen den senaste matchen, men vi sköt lite för ärligt. Får vi till avsluten den här matchen tror jag att det kan bli riktigt spännande!

Du är ny som tränare och truppen har många nya spelare, känner du att ni tar steg framåt?
– Definitivt! Vi ser en enorm utveckling under de senaste veckorna, både som lag och individuellt. Tjejerna blir mer och mer samspelta, vilket gör att vi nyttjar varandra i anfallsspelet och litar mer på varandra bakåt. Vi har också jobbat mycket med att hitta en trygghet och tydlighet i vårt spel. Tycker även där att vi tar stora kliv framåt! Ska bli spännande att följa utvecklingen över säsongen!

Div 1 damerna är i helgen spellediga men laddar inför hemmapremiären den 17/10 istället.

Heja IFK!