Inför IFK Örebro-Strands IF

På lördag kl 14 smäller det i Idrottshuset när Strands IF från Hudiksvall kommer på besök. Så här går Jacobs tankar inför matchen:

Äntligen dags för hemmapremiär, är ni laddade?
– Det känns fantastiskt att det är dags att spela i Idrottshuset igen. Vi är laddade, tjejerna känns redo.

Toppmötena radas upp vecka för vecka, och det här är inget undantag. Är det bra att få tufft motstånd i seriestarten?
– Det är historiskt sett väldigt starka lag som vi stöter på i inledningen av säsongen. Vi tycker om tuffa och jämna matcher. Det är självklart så att det är positivt, vi är nya i serien och njuter av varje utmaning.

Jacob Nilsson, huvudtränare

Strands IF är en av de stora favoriterna till seriesegern, de har också inlett serien på ett imponerande sätt. Har vi koll på dem?
– Strands är absolut en av favoriterna inför säsongen, det har de även visat i inledningen. Vi vet inte så mycket om laget, vi vet att de har en målglad spelare i Maja Allgulander som genom åren visat att hon håller en väldig hög nivå. Den nye tränaren kommer säkert in med ny pigg energi till ett redan mycket starkt lag.

Vad behöver vi framför allt lyckas med för att ge oss själva chansen till två poäng?
– Vi får försöka arbeta vidare med vårt starka försvar, där vi hoppas att vi kan vara lite mer aggressiva än mot Kungsängen. Sen i anfallet är det såklart att vi ska vara ett hot från varje position på banan. Alltid våga lyckas och vara kreativa.

Något i själva coachningen ni ledare behöver vara extra noga med?
– Något vi får fundera över är hur vi ska ersätta vår lagkapten och mittnia Johanna som dessvärre gick sönder på träning i förra veckan. Det blir såklart ett tapp för oss, men vi har många duktiga spelare i laget som kan ta en ledarroll och visa vägen på banan genom ett uppoffrande spel.

Det blir 50 personer på läktaren men visst hoppas ni väl på lite drag ändå?
– Vi lever i speciella tider och det är klart att vi hade velat ha fler på läktaren som kan pusha oss i rätt riktning. Men det viktigaste är att de som kommer känner sig blåvita för dagen och försöker väsnas så mycket de bara kan.

Avslutningsvis, vilken låt vill du ska spelas vid IFK:s första mål på lördag?
– Jag hoppas självklart på en målrik, svängig, bra match, så Markoolios – Mera mål, hade väl varit kul att starta matchen med. Allez les bleus!

Tack Jacob och lycka till!

Heja IFK!