Beslut om ny distriktsorganisation – från 13 till 5 distrikt

Svenska Handbollförbundet tog i lördags 21 november 2020, vid ett extrainsatt förbundsmöte, beslut om att förändra sin distriktsorganisation. Startdatum för den nya organisationen är 1 januari 2022.

Handbollförbundet Mitt (Eskilstuna). Distriktet kommer bestå av Dalarna, Gävleborg, Västmanland, Örebro, Östergötland och Södermanlands län. Från Kalmar län ansluter Västerviks kommun, Från Uppsala län kommer Enköping, Heby, Tierp och Älvkarleby, samt från Jönköpings län Tranås och Aneby.

Handbollförbundet Norr (Umeå). Innehåller Västernorrlands-, Jämtlands-, Västerbottens- och Norrbottens län.

Handbollförbundet Syd (Lund). Består av Skåne, Blekinge och Kronobergs län. Från Kalmar län kommunerna Borgholm, Emmaboda, Hultsfred, Högsby, Kalmar, Mönsterås, Mörbylånga, Nybro, Oskarshamn, Torsås och Vimmerby. Från Jönköpings län tillkommer kommunerna Eksjö, Nässjö, Sävsjö och Vetlanda, och från Hallands län ansluter Halmstad och Laholms kommuner.

Handbollförbundet Väst (Göteborg). Består av Västra Götaland och Värmlands län. Mullsjö, Habo, Jönköping. Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo ansluter från Jönköpings län, och från Hallands län kommunerna Kungsbacka, Varberg, Falkenberg och Hylte.

Handbollförbundet Öst (Stockholm). Här ingår Stockholms- och Gotlands län. Från Uppsala län tillkommer kommunerna Håbo, Knivsta, Uppsala och Östhammar.

Distriktens säte anges inom parentes. Svenska Handbollförbundet skriver att omorganisationen ska innebära bättre effektivitet, mer samordning, tydligare roller, utveckling och likvärdiga förutsättningar, påverkansarbete och inte minst att ökad professionalism är grunden för hela förändringen.
……………..

Texten har hämtats från SHF:s webbsida. Du kan trycka på logotypen, så kommer du till deras sida.

//K