Intervju med Johanna Karlsson i december 2020

Johanna, hur är skadeläget? När får vi se dig i träning och match igen?
– I början av oktober drog jag av främre korsbandet under en träning och opererade mig i tisdags. Nu dröjer det 8-9 månader innan jag är redo för spel igen.

Jag tycker det känns osäkert om det blir någon fortsättning på säsongen 20/21. Vad tror du? Kommer uppehållet att få effekter på handbollen i stort? För IFK?
⁃ Det är klart att vi inte vill något hellre än att få spela handboll och ses igen. Men tittar man på läget i landet känns det väldigt långt bort att serien ska dras igång igen.
⁃ Svårt att säga vilka effekterna blir. Men jag hoppas att det byggs upp ett sug från spelare, supportrar och sponsorer till kommande säsong och att vi kan växla upp ännu ett snäpp.

Jag gissar att du har följt EM 2020. Vad säger du om Sveriges insatser i stort och straffkasten?
⁃ När inte Sverige kan ställa upp med den bästa truppen är vi väl inte bättre än såhär tänker jag. Straffkasten kan vi ju dock diskutera.

Jag läste nyligen om en undersökning där syftet var att belysa hur team building behöver utformas för herr- resp damhandbollsspelare. Hur ser du på sådana gruppaktiviteter och effekter av det?
⁃ Jag tror att det är väldigt viktigt att jobba med gruppen, både på och utanför planen. Jag kan känna att det ibland blir bortprioriterat och att allt fokus läggs på handbollen och den träningen. Men för gruppens bästa tror jag som sagt att det bör ges lite större utrymme. En stark grupp och en bra gruppsammansättning spelar in mer än vad man tror!

Tackar, krya på dig!
– Tack ska du ha! :)trevlig helg

//K