Om man är tjej och född 2009/2010

Susanne Svartengren………………………..

Jag har ställt några frågor till Susanne Svartengren, som är en av tränarna för IFK:s flickor 2009/2010-lag. För att ge svar till dig som vill komma och prova på att spela handboll.

……Så här säger Susanne om laget
– Det består idag av 20 glada, pigga och energifyllda handbollstjejer, tillsammans med oss två lika glada och energifyllda tränare

……Om det är någon tjej som gärna vill komma och prova handboll, är det okej?
– Självklart! Vi har två tjejer som började i höstas, vilket är jätteroligt, och vi ser gärna att fler börjar.

……Kan man komma och kolla, alltså vara vid sidan av planen en första gång?
– I normala fall så är det helt okej, ring gärna innan så vi kan öppna för dig. På grund av corona får vi inte träna inomhus under januari månad och kommer då att träna utomhus. Är du sugen på att träffa laget och se vad vi gör på träningen är du välkommen att hänga med på vår utomhusträning.

……Kostar det något att vara med och prova några gånger?
– Det kostar inget att provträna. Vi brukar säga att du kan testa 2 – 3 gånger, efter det brukar de flesta ha en känsla för om de vill fortsätta eller inte. Vi håller självklart tummarna för att alla som provtränar tycker att det är kul och vill fortsätta.

……Tar det lång tid att komma i kapp de som har varit med ett tag?
– Bra och svår fråga eftersom det är väldigt individuellt. Handboll är en snabb och teknisk sport, vilket också gör den så rolig. Generellt sett skulle jag säga att om du har tränat andra bollsporter så kommer det gå hyfsat fort att komma in i handbollstekniken. Om du inte har tränat någon annan bollsport så behöver du ge det lite tid, men det är absolut inga problem att komma ikapp och hänga med i laget. Vi hjälps åt för att alla ska utvecklas inom handbollen och i laget. Kom och testa!

……Är det lätt att hitta till Tullängshallen?
– Idrottshallen vid Tullängsgymnasiet ligger i södra Örebro. Adressen är Tullängsgatan 7.

……Finns det någon som står utanför entrén till bollhallen när man kommer?
– Självklart möter vi upp dig om du är ny och vill provträna eller om du vill titta på en träning. Ring innan så vi vet att du kommer.

……Vad kostar det att vara med?
– Varje säsong (år) betalar vi en medlemsavgift och träningsavgift. Medlemsavgiften är 200 kr/medlem plus träningsavgiften på 800 kr/år.

Medlemsavgiften täcker kostnader för försäkring m.m. Träningsavgiften täcker kostnader för hallhyra, domare m.m.

……Är det okej att ringa dig?
– Självklart! Om du har frågor och funderingar eller vill komma ner och provträna med oss så är det bara att slå en signal till mig (073-948 73 42) eller till Viktoria Löfving (070-566 12 24)

Gå gärna in på vår webbsida, där hittar du kalendern och information kring laget!

Vi ses!

—-
//K