Tränare Jacob Nilsson slutar

 

Jacob, jag har förstått att du har ett nytt jobb på gång. Innebär det flytt från Örebro och vad ska du jobba med?
– Det stämmer. Jag har fått jobb på ett tech-företag i Stockholm. Det mesta av min tid kommer ägnas åt att söka och övertala intressanta profiler att komma över till bolaget jag jobbar för. Det är väl egentligen headhunting det handlar om. Jag arbetar just nu på distans ifrån Halmstad, men flyttar upp till Stockholm om en månad. 

Lämnar du allt som har med handboll att göra nu, eller har du nya uppdrag på gång?
– Handbollen har jag aldrig tänkt lämna, det är jag och tror starkt på att jag har något att dela med mig av när det kommer till handboll. Det finns självklart alternativ i Stockholm och några roliga förslag har dykt upp. 

Vad tar du med dig för intryck från tiden som tränare i IFK?
– Tiden i Örebro har varit helt otrolig. Jag tar med mig all positiv energi, alla träningsvilliga tjejer som har gjort detta uppdrag till det roligaste uppdraget än så länge. Jag tar med mig hur stort inflytande man som tränare fått ha, det stora förtroendet som funnits. Det är mycket som jag har gjort fel under mina år i klubben, men det har varit oerhört utvecklande som man med bra stöttning har tagit med sig, inte bara i ledarskapet utan även som person.

– Måste slänga ut ett tack till alla fantastiska spelare som har gett allt hela tiden, Jessica, Jesper, Niklas, Thomas och alla stöttande åldermän som varit med på resan.

– Billy får ett eget speciellt tack. Alla lag, alla tränare behöver en Billy. Det har varit enkelt att fokusera på det handbollsmässiga när man vet att allt annat är i sin ordning. 

Jag kan förstås inte avstå från att avge ett omdöme om dig och dina insatser.
a, en mycket receptiv och begåvad ung man, som har förmågan att kunna hålla både mål och medel i luften och komma till resultat.
b, som när han väl har känt av situationen, förstår att välja rätt medel för att klara av även svåra situationer.
c, som tillsammans med Jesper och övriga ledare, plus förstås en bra spelartrupp, har lyckats föra upp IFK Örebro till en serienivå som endast några få i expertpanelen 😊 har minnen av sedan tidigare.
Lycka till!
– Tack så mycket! Det värmer! Det kommer alltid finnas en blå plats i mitt hjärta. Vi ses i någon hall i framtiden! 🤾🏼‍♀️

..
//K