Intervju med Johanna Westin Sjölund

Johanna Westin Sjölund, Fotograf: Daniel Lubner

Välkommen till IFK Örebro! Varför bestämde du dig för att spela i den blåvita dressen nästa säsong? – Jag har varit i Hellton några säsonger nu och känner mig redo för en ny handbollsutmaning. Jag hoppas att både jag och laget kan ta nästa steg med hjälp av de nya tränarna jag hört mycket gott om!

Din handbollsresa startade i norra Sverige, kan du berätta lite mer om hemorten och moderklubben. – Jag kommer ifrån en liten by som heter Klockestrand, 12km från Kramfors vilket är närmsta stad. Har en riktig lyx att få komma hem till Höga Kusten och alla dess utflyktsmål! Har min moderklubb i Ramviks IF. Rolig fakta om hallen är att den inte har fullstora kantstrutar då den är 36X16m. Så såhär i efterhand är det väldigt intressant att jag blev just kant, när det inte fanns så stora ytor där ute.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare? – Jag är en snabb spelare som tycker om att springa och som kan bjuda på någon bra stegning då och då.
Som lagkamrat skulle jag beskriva mig själv som snäll och lättsam, jag hoppas att jag kommer passa bra in i gruppen!

Det som händer i världen vilket gjorde att den förra säsongen ställdes in är så klart jättetråkigt, men finns det något positivt att ta med sig in i nästa säsong från den långa vilan?
– Det mest positiva med detta stora uppehåll är nog suget som man känner efter att spela handboll! Jag menar man kan ju ibland nästan rysa i kroppen när man ser någon på tv kontra och göra ett snyggt mål!!!

Har du någon koll på ditt nya lag och lagkamrater sedan innan? – Jag har en del koll ändå, jag har spelat med några av spelarna i truppen sedan tidigare i Hellton och Lindesberg och följt laget i två säsonger nu då jag velat följa mina vänner.

Tack Johanna, och åter varmt välkommen till oss!

/TM