Lär känna – Sanna Hafström

Sanna Hafström, Fotograf: Daniel Lubner

Sanna, välkommen till IFK och Örebro! Jag har förstått att du flyttar hit i sommar, blir det studier eller jobb? – Tack så mycket! Jajamän det stämmer bra, för min del kommer det att vara jobb till en början!

Hur uppfattar du IFK och den satsning som föreningen gör?
– Jag anser att IFK är en väldigt bra förening då jag har fått mycket hjälp och stöd redan från start, jag har även träffat två tjejer i laget som verkar hur härliga som helst! Satsningen mot allsvenskan ser jag bara som positiv, det kommer krävas mycket från spelare men också ledare. Jag tror att det är oerhört viktigt att jobba med gruppen, tillsammans tror jag absolut att vi löser det! 

Om du med några få meningar ska beskriva dig själv, vem du är och så, vad säger du då? – Jag skulle säga att jag är en väldigt positiv och pratglad tjej som hörs väldigt mycket på planen, likaså vid sidan av. Jag gillar utmaningar som jag får jobba med själv men även tillsammans med laget. Allt handlar om inställning!

Hur vill du beskriva dig själv som spelare?
– Som spelare hörs jag väldigt mycket och ger alltid allt i alla lägen, jag tycker att det är väldigt viktigt med energi, både från spelarna på planen men även från tränare och spelare på bänken. Energin är något jag lägger mycket fokus på och försöker alltid att sprida det till mina lagkamrater. Jag skulle också vilja säga att jag är en tuff spelare både framåt och bakåt.

Något särskilt som du vill utveckla i ditt spel? – Främst i början tycker jag det är viktigt att hitta ett spel som funkar tillsammans med mina lagkamrater, det är alltid mycket nytt när man kommer till ett nytt lag som kanske har en annan spelstil än vad jag är van vid! Utvecklas vill jag alltid göra, försvaret är något som jag kommer att lägga fokus på, det är bakåt man vinner sina matcher.

Har du koll på Örebro som stad? – Badhuset har man såklart koll på men annars har jag ingen superbra koll på Örebro som stad, men det kommer utforskas!

Korta frågor
Moderklubb: Hallby handboll 
Målet med ditt handbollsspelande: Utvecklas och bli så bra som möjligt, ha kul på vägen också såklart 
Bästa handbollsminnet:
Cuper är alltid något som ligger varmt om hjärtat, men skulle även säga mitt sista usm, speciellt när det är karriärens sista och jag fick bra utdelning tillsammans med laget :)!
Din okända talang: Är gammal fotbollsmålvakt så att slänga mig är inget som stoppar mig, framåt som bakåt 😉
Vart reser du helst: Campinglivet är något som varit med mig sedan jag varit liten, det är alltid mysigt. Men så länge det finns sol och goda vänner så är jag nöjd 🙂  

Tackar, hoppas du får en bra handbollssäsong i Örebro!

//K