Lär känna – Vendela Fagerlund

Vendela Fagerlund, Fotograf: Daniel Lubner

Vendela, välkommen till IFK och Örebro! Blir det flyttbil i sommar och sedan jobb eller studier? – Tack så mycket! Precis, någon gång i sommar/höst går flyttbilen mot Örebro och sedan blir det jobb för min del.

Hur uppfattar du IFK och den satsning som föreningen gör?  – Jag har fått väldigt bra intryck av IFK:s förening, både från dom två tjejerna i laget vi fick träffa samt tränare och sportchef. Alla kring IFK känns väldigt ambitiösa och seriösa vilket jag tycker är extremt viktigt. Att satsa mot Allsvenskan kräver stort engagemang och tålamod från både spelare och tränare då det är viktigt att få ihop gruppen. Jag tror och hoppas att vi kommer göra det som krävs!

Om du med några få meningar ska beskriva dig själv, som person och handbollsspelare, vad säger du då? – Som person är jag en tjej med väldigt mycket energi! Jag vill att det ska hända saker hela tiden och det värsta jag vet är att inte ha något att göra. Jag är en även en empatisk person och har lätt att prata med nya människor. Som spelare använder jag min energi på planen både individuellt och tillför mycket till laget. Jag älskar nya utmaningar och är ödmjuk inför nya och tuffa utmaningar! Jag är en spelare som gillar att springa mycket och hittar gärna på egna initiativ när det blir för stillastående nere i struten 😉

Hur länge har du tränat/spelat handboll? Var började det och när kom du till Hallby/Jönköping? – Jag började spela handboll efter att jag hade provat på Skolhandbollen i 6:an, hade många kompisar som spelade och därför föll det sig naturligt att jag skulle spela handboll! Då spelade jag i RP IF och hoppade runt bland i stort sett alla positioner och när jag kom in på NIU handboll i Jönköping blev jag V6:a i Hallby

Jag läste om en elittränare som ansåg att man måste ge unga spelare, kanske redan i 15 – 16-årsåldern, möjlighet att då och då vara med på seniorträningar. Likaså att man ska ge juniorer viss speltid i seniorlaget. Hur tänker du om det här? – Jag tycker absolut att det är superviktigt att ge unga spelare chansen tidigt. Det är en stor skillnad i tempot och kräver mer av dig som individ. Det tar tid att vänja sig vid den sortens förändringen. Själv fick jag lite av en chock när jag kom från Linköping till Jönköping och ökade träningsmängden till nästan det trippla. Jag tror att man utvecklas snabbare om man får komma upp och känna på junior/seniorspel tidigt! Dessutom är det roligare när spelet är tuffare och man tränar/möter spelare som hela tiden är snäppet bättre!

Hur mycket koll har du på staden Örebro? – Jag har inte jättebra koll på Örebro som stad, men upplever den som en mysig och fin stad! Lär bli en hel del sightseeing i början för att få koll på allt.

Korta frågor
Moderklubb: RP IF Linköping
Målet med ditt handbollsspelande: Att fortsätta utvecklas och spela på högsta nivå i Sverige. 
Bästa handbollsminnet: Partillecup sista året i RP och typ alla USM/JSM-steg! 
Din okända talang: Jag lagar faktisk väldigt god mat! Har fått lite träning efter att ha bott själv i nästan 3 år.
Vart reser du helst: Så länge det är över 25 + funkar det i stort sett vart som helst! 


Tack, önskar även dig en bra kommande säsong!

//K