Lär känna – Rebecka Wasserman

Hej Rebecka, välkommen till IFK Örebro Handboll! Du kom ju till IFK i november i fjol. Hur har känslan varit att träffa ”nytt folk”? – Hej, tack så mycket! Det har känts kul och väldigt spännande att träffa nytt folk, alla är väldigt trevliga och peppande!

Hur känns det att byta klubb inom stan? Finns det en konkurrens mellan IFK och ÖSK? Det har varit blandade känslor kring bytet. Eftersom ÖSK är min moderklubb och jag spelat där sen jag var 6 år var det ganska känslosamt att byta till IFK, att träna och spela i samma hall och fortfarande se sitt gamla lag är lite speciellt. Men bytet till IFK kändes ändå som ett bra beslut som gynnar min utveckling som handbollsspelare.

Klart det finns en viss konkurrens mellan lagen, men om man vill något med sin handboll är det IFK man ska gå till.

Om du med några få meningar ska beskriva dig själv, som person och handbollsspelare, vad säger du då? – Som person är jag väldigt lugn och omtänksam, inte den som hörs eller syns mest. På handbollsplanen är jag viljestark och ger aldrig upp oavsett resultattavlan. Jag skulle säga att jag är en god lagkamrat som försöker lyfta upp andra för att skapa en bra gemenskap, det är så man vinner matcher!

Vilka är dina mål med handbollen, både i stort och för kommande säsong? – Mina mål med handbollen har alltid varit att bli så bra som möjligt, att kämpa oavsett vad och fortsätta sträva mot att hela tiden bli bättre. Inför kommande säsong är mitt mål att utvecklas inom det mesta, tycker snabb handboll är rolig så vill få ännu mer fart under fötterna, men också att jobba på en stark sammansvetsning med laget.

Jag läste nyligen en artikel där det bl a stod ”Handboll är inget för mesar. Det smäller både i anfall och i försvaret, och den generella regeln är att det gör alltid ondast på den som inte vågar satsa.” Vad tänker du om det? – Jo, men handboll är en väldigt tuff sport, det ska man inte sticka under stolen med. Det är det som gör det roligt tycker jag, att det smäller och att man får vara tuff. Om man står som en säck potatis i försvar är det klart att man får ont, det gäller att möta med kraft och ge tillbaks en riktig smäll, det ska kosta att möta mig i försvaret!

IFK har ju en målsättning att nå damallsvenskan. Riktigt när är jag inte helt klar över, men det måste ju vara i någorlunda närtid. Vad tänker du om det målet? – Det är superkul att den målsättningen finns! Kul att ha något konkret att sträva emot, bra att Örebro är på väg mot ett lyft inom damhandbollen! Det behövs för att skapa en bra handbollskultur i stan.

Halvlånga frågor
Moderklubb: Örebro SK
Bästa handbollsminnet: Träningsläger i Kroatien 2016
En bra bok du läst: läser inte så mycket men en bra bok är, 1984 av George Orwell.
Bästa resan du gjort: Oxford med familjen
Hur ofta händer det att du skriker åt domarna: Det händer ibland men håller det mest inom mig.

Tack, hoppas du får en bra handbollssäsong i IFK!

//K