“Vi ska slåss i toppen av div 1”

Intervju med IFK:s nye tränare Tomas Dunder

Tomas Dunder.   Foto: Daniel Lubner / Retouched Reality

Tomas, är IFK Örebro ett lag för toppen av division 1 norra? – Vi ska absolut vara ett lag som slåss i toppen av div 1, ingen tvekan om det. Vi har ett bra lag men det är det flera som har.

Berätta om hur du upplever spelartruppen, typ
intressedeltagande och satsning!
– Vi har ett lag som har ett härligt driv och engagemang till träning, alla jobbar hårt för framgång och det kommer bära frukt under resans gång. Jag är verkligen imponerad efter min första tid i IFK.

Om nu IFK har en stark A-trupp redan nu. Finns det då plats för den som byter arbetsort, eller en student som inte fått sitt antagningsbesked än?
– Självklart, men vi är också väldigt nöjda med truppen vi har. Vi söker någon enstaka position själva. Men vi stänger samtidigt heller inga dörrar om spelare utifrån vill vara en del i IFKs satsning då de ska flytta till Örebro. Det är redan några som flaggat för att Örebro blir studieort, vilket vi är glada för.

Du har ju lång erfarenhet av att träna dam- och herrhandbollslag. På vilka sätt skiljer sig träning och coachning åt?
– Den stora skillnaden är nog rent fysiskt, när man pratar kraft spelmässigt. Annars är det ingen skillnad. Det gäller att träna bättre än motståndarna och sedan att spela sina kort rätt i skarpt läge.

Är försvarsspel grunden till framgång, hur tänker du
?
– Jag älskar försvarsspel, vi kommer bygga upp en borg som inte ens en insatsstyrka kan ta sig igenom. Vi hoppas bara att många kan få chansen att sitta på läktaren och se på.

Vilka lag i serien ser du som främsta konkurrenter till seriesegern?
– Strand och Kungsängen skulle jag tippa i toppen, Kungsängen har värvat spets till deras redan starka trupp och Strand gjorde det väldigt bra förra säsongen i starten. Men det finns många bra lag, Uppsala är ett annat för att nämna fler.

Tackar, jag hoppas att du och laget får en framgångsrik säsong!

//K