Lär känna – Emma Johansson

Emma, välkommen till IFK och Örebro! Vad är det för utbildning som du siktar på här i Örebro? Hej, tack så mycket! Jag siktar på att komma in på Läkarprogrammet. Vi får hålla tummarna för att jag kommer in!

Om jag är rätt underrättad, så skadade du dig inför säsongen 18/19. Hur är läget nu?
Ja, det stämmer. Jag drog mitt korsband under den säsongen. Jag är helt klar med rehabiliteringen och har även spelat en hel del handboll under hösten och våren så jag känner mig redo för en spännande handbollssäsong!

Hur uppfattar du IFK Örebro och den satsning som föreningen gör?
För det första vill jag tacka Örebro för det varma välkomnandet. IFK Örebro känns som en viljestark förening med mycket engagemang. Jag tror att denna vilja och jobbet som spelarna, tränarna och alla runtomkring är villiga att lägga ner kommer att ta laget långt.

Vad har du för förhoppningar och mål inför kommande tid i IFK?
Jag har stora förhoppningar inför den kommande tiden både gällande laget och mig själv som spelare. Målet är att i slutet av säsongen ska allt vårt jobb och slit göra att vi står som segrare i serien och tar oss direkt upp till Allsvenskan.

Om du med några få meningar ska beskriva dig själv, som person och handbollsspelare, vad säger du då?
Jag är en positiv och ambitiös tjej som är mån om de runtomkring mig. På handbollsplanen är jag tuff och gillar både att skjuta, göra genombrott och spela försvar.

Hur tänker du inför påståendet, att det är viktigt att spela på gränsen till vad domarna tolererar?
– Jag tror på ett tufft men schysst spel. Sedan är det domarna som dömer;)

Halvlånga frågor:

Moderklubb: RP IF Linköping
När är du nöjd efter en handbollsmatch: När jag känner att både jag och laget gett allt. Sen är det ju lite extra kul om man sätter det man tränat på, till exempel en underjammare.
Vad vet du om staden Örebro: Jag har spelat en hel del matcher och cuper i Örebro och då har Örebro verkat som en trevlig och fin stad. Jag och min pojkvän har även tänkt åka upp någon helg i närtid för att kika mer på staden.
Ditt bästa handbollsminne: Måste bli två – när vi tog oss till semifinal i Partille Cup och då vi med Östgötalaget slog ut både Stockholm och Göteborg ur mellanrundan i Sverigecupen.
Vad är en bra sommar för dig: En bra sommar för mig är när jag kan ligga i en solstol (helst utomlands) med något gott och svalkande bredvid.

Tackar, då håller jag tummarna för att du både ska få ett positivt antagningsbesked, och en riktigt bra säsong i IFK!
//K