Lägeskoll inför helgen med Tomas Dunder

Det är en intensiv period för er ledare och laget just nu, förra helgen läger med fokus på teambuilding och nu i helgen både träningsdag och matcher. Är det viktigt att spendera mycket tid som lag som vi gör nu och varför? – Jag tror det är otroligt viktigt att hitta en god kemi både på och utanför planen i ett tidigt skede. Av dom sista 14 dagar har vi varit lediga 2 dagar, var av 1 utav dom sätter sig 60% av truppen och åker till Karlstad för att kolla på cupmatchen Hellton – Skara. Det märks att truppen trivs med varandra och det är väldigt viktigt.

I helgen möter vi två div 1-kollegor från den södra serien, Alingsås & RP, vilka spelmässiga svar söker vi så här tidigt in på säsongen? – Vi har under en period jobbat väldigt hårt med vårat defensiva spel, det ska bli spännande och se hur bra våran grund är gällande försvars målvaktsspel. Men också väldigt kul att se året upplaga av IFK i ett skarpare läge.

Vad kan de som rattar in solidsport på söndag förvänta sig att se av det här nya IFK-laget redan nu i aug? Många av våra spelare har inte spelat riktigt match på snart 9-10 månader. Jag hoppas vi kommer visa upp en stor glöd, att jobba väldigt hårt för varandra. Och att vi tar oss an tuffa uppgifter på ett inspirerande sätt. Att vi vågar spela och tror på oss själva. Det blir en spännande helg🙌

Som sagt, ratta in Solidsport på söndag för att se 4 spännande matcher!
https://solidsport.com/orebrohandboll-damer/games

/Thomas