Rakt på sak med Nils Holmdahl

Nedan följer en intervju med vår för den här säsongen nya och mycket uppskattade fystränare Nils Holmdahl. Vi får lite tankar om hans comeback på handbollsplanen, lagets fysiska status och var vi är på väg

Hej! Och roligt att ha dig i IFK! Hur har det varit att vara tillbaks på handbollsplanen igen?
 – Tack! Jag har varit i handboll en hel del tidigare så jag kände igen miljön när jag startade i IFK.

Är det något med själva idrotten du fastnat för?
– I handboll slipper man gnäll, filmningar och snack med domarn. andra lagidrotter som tex herrfotbollen är det för mycket av det. Handboll är en tuff sport där det delas ut smällar utan att det gnälls för mycket för det.

Dunder, Kecke och gänget känner du ju till sedan tidigare men hur är dina första intryck av laget?
– Laget har bra motivation och är pigga på utmaningar. Den fysiska kapaciteten är inte så hög än men vi tränar hårt med dynamisk styrka och omväxlande övningar. Mycket skratt är det och det tycker jag är bra.

Är det viktigt att sedan tidigare känna övriga i ledarstaben, gör det arbetet enklare?
– Jag skriver aldrig på ett kontrakt utan att ha full support av coach och styrelse

Nu har laget haft en sommar full av träning och nu även en försäsong på planen. Snart dags för premiär. Hur ser planen framåt ut för din träning med laget ut nu när tävlingssäsongen startar?
– Min träning kommer nu att innehålla en period med maxstyrka och när bålstyrkan hos spelarna är tillräckligt bra kan vi övergå till explosiv styrka också. Just nu är lagets främsta tillgång en rätt bra snabbhet. Vi kommer förberedda till seriestart men vi kommer att bli ändå bättre längre fram.

Tack så mycket och lycka till under säsongen!