Inför Nacka HK-IFK Örebro handboll med Tomas Dunder

Tiden har gått fort sedan du och de andra  ledarnas första träningar med laget i snöyran utomhus. Men nu är det äntligen dags för seriepremiär. Har du längtat?
– Det ska bli oerhört kul att få tävla på riktigt igen. Det är nu det börjar på allvar, och som tävlingsmänniska finns det inget bättre än just det.

Hur skulle du kort summera försäsongen?
– Försäsongen har varit intensiv, först la vi oerhört mycket tid på att bygga en härlig trupp, och samtidigt jobba upp en bra grundfysik på den befintliga truppen som var på plats. Vi har tränat mycket och hårt och detta borde bära frukt under kommande säsong.

Vilka tror du är de viktigaste nycklarna för att plocka med två poäng hem till Örebro på lördag?
– Vi behöver hålla oss till våra grunder och inte försöka avgöra matchen 1 och 1. Vara noggranna över hela banan och försöka minimera dom tekniska misstagen. Får vi till ett bra målvakts- /försvarsspel blir vi svårstoppade.

Vet vi något om motståndarna?
– Vi har samlat ihop den informationen vi behöver, kikat på lite klipp, men den största fokusen ligger på oss själva. Nacka är ett spelskickligt lag med mycket talang. Många spelare vi möter på lördag kommer spela elithandboll inom loppet av 1-2 år.

Känslan är att det är en laddad trupp som tränat i veckan, håller du med?
– Spelarna har längtat efter att tävla! Och på lördag är det dags, det ligger en härlig energi i luften på träningarna och förhoppningsvis kan vi åka iväg och göra en solid insats på lördag. Vi kommer sälja oss dyrt

Tack och lycka till på lördag!

Matchen ser ni så klart på Solidsport, passa på att stötta oss och bli månadssupporter. https://solidsport.com/orebrohandboll-damer

Heja IFK!