Tre frågor till Julia Eriksson

I matchen mot Alfta, så fick du linka av planen med lindad fot/fotled. Jag tänkte då på vad du sa i somras ”vill känna hur det känns att få vara med en hel säsong från start, helt skadefri”. Inga kvarstående bekymmer från Alfta hoppas jag? – Nej det är inget som ställer till bekymmer för mig nu. Är tacksam över att ha en Kecke i laget som var förvånansvärt snabb fram för att linda foten.

Om du jämför matchen mot Alfta med den mot VästeråsIrsta, vilka skillnader upplevde du? Kan det vara svårare (ibland) att spela mot lag som inte alltid har ett så bra spel? – Ja det kan ibland vara svårare att spela mot ett lag som inte har lika bra spel. Vi är ett lag som vill spela en handboll med mycket fart. Det är vanligt att falla ner i motståndarnas tempo men mot Alfta tycker jag vi lyckas hålla oss till vårt snabba hela matchen. Vi håller ett högt tempo och det är vi som styr matchen. Vi gör mycket mål. Skillnaden lagen däremellan är att Västerås hade en högre nivå. De hade vissa kvalitéer som Alfta inte hade i matchen mot oss.

Jag noterade för ett tag sedan en kommentar från dig. Jag tror det var på Instagram, som jag tolkade som att du märker av den fysträning som ni har. Hur upplever du träningen som Nils Holmdahl håller i? – Om det är den kommentaren jag tror du syftar på så kan jag erkänna att vi har en skön jargong i laget. Men Nisses träning tycker jag är riktigt rolig och lärorik, det märks att det finns ett stort engagemang från både oss i laget att fortsätta utvecklas och från Nisse att bygga vidare.


Fotograf: Daniel Lubner

//K