Tre frågor till – till Julia Eriksson

Det finns svensk forskning som har visat att det är vanligt att mer än 50% av de tjejer som i 13 – 16 års ålder spelar handboll, ett par år senare har slutat. Har du upplevt det här i lag du har spelat i, alltså att många har slutat? Mer allmänt, vad tror du man kan man kan göra bättre, för att fler ska välja att fortsätta? – Ja den uppfattningen har jag också. Många jag känner som valde att sluta under den perioden dubblerade och gick i till exempel fotboll eller någon annan sport. Då valde de den sporten de brann för mest helt enkelt. Men många andra lade av helt vilket jag tror beror på att många inte vill/kan lägga ner den tiden det tar.

I söndags blev det två matcher för dig. Hur var det att spela med div 3-laget? Ni kan inte ha varit särskilt samtränade, eller? – Det stämmer. Jag tror det var ytterligare 5 spelare från vårat div 1 lag som spelade den div 3 matchen så det var inte ett helt främmande lag. Men det är klart att det inte blir den tryggheten som finns i ett lag jag tränar ihop med i princip varje vardag. Men jag ser det bara givande.

Matchen på söndag mot Uppsala, tror jag kan bli en rejäl utmaning. Är det en likartad uppladdning som gäller inför varje match, oberoende av motstånd?  – Uppladdningen kommer vara densamma som inför varje match. Viktigt med nocco efter promenaden.


Fotograf: Daniel Lubner

//K